Afslank Artikelen

‘Introductie tot afvallen – voor degenen die dat willen maar niet weten waar ze moeten beginnen

Wil je ook beginnen met een afvalprogramma, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het eerste wat je moet weten is dat niet iedereen hetzelfde programma moet volgen. Mensen zijn verschillend. Wat voor jouw buurman werkt, hoeft niet per se voor jou te werken. Je moet een afvalprogramma uitkiezen dat past bij je leefstijl en je lichaam en waar je je prettig bij voelt. Maar misschien loop je rond met de volgende vraag: waar moet ik beginnen?

Je wordt tegenwoordig gebombardeerd met informatie over afvallen en diëten. Er is veel tegenstrijdige informatie en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Als je alles gelooft, dan is het gewoon niet meer mogelijk om te kiezen en een goed programma op te stellen. Het beste om te doen is een gezond menu samen te stellen, samen met een degelijk trainingsprogramma, en je daar aan te houden. Op die manier kun je je doel bereiken.

De volgende tips zijn voor mensen die een afslankprogramma willen volgen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Stel jezelf een doel:

Als je geen duidelijk omlijnd doel hebt, is het heel moeilijk om ergens naar toe te werken. Als je je doel duidelijk hebt gedefinieerd, wordt het veel gemakkelijker om daar naartoe te werken en gemotiveerd te blijven. Schrijf je doel op. Hoeveel kilo’s of grammen wil je per week verliezen? Welk deel van je lichaam moet het meeste vet verliezen? Enzovoorts. Houd een voedingsdagboek bij, waarin je precies opschrijft wat je eet, wat je gedachten over eten zijn en hoeveel calorieën je dagelijks binnen krijgt. Plak motiverende foto’s in dit dagboek, bijvoorbeeld van een vrouw in bikini die het lichaam heeft dat je wilt. Plak daarnaast een foto van jezelf. Dit zal je zeker gemotiveerd houden. Weeg jezelf elke week en schrijf je gewicht en je maten op. Houd je vooruitgang bij en pas je dieet en trainingsprogramma aan als je vindt dat je niet snel genoeg vooruit gaat.

Stel een menu met het juiste aantal calorieën samen:

Hoeveel calorieën heb je nu eigenlijk dagelijks nodig? Heel veel mensen weten niet het antwoord op deze vraag. Laten we eens zien hoe we dit kunnen uitrekenen:

Mannen – Vermenigvuldig het gewicht in kg met 22 en voeg 4,4 keer het gewicht toe. Als het gewicht bijvoorbeeld 72,5 kg is, dan heeft je lichaam 72,5 x 22 + 72,5 x 4,4 = 1920 calorieën per dag nodig.
Vrouwen – Vermenigvuldig het gewicht in kg met 22 en voeg 2,2 keer het gewicht toe. Als het gewicht bijvoorbeeld 49,9 kg is, dan heeft je lichaam 49,9 x 22 + 49,9 x 2,2 = 1210 calorieën nodig.

Stel een trainingsprogramma samen:

Neem een besluit over wat voor soort trainingen je wilt gaan doen. Kies een vorm die je leuk vindt en die niet snel zal gaan vervelen. Het beste is een combinatie van aerobische oefeningen en krachttrainingen, maar ook aerobische oefeningen alleen zijn goed. Plan elke dag tijd in om de oefeningen te doen. Het beste is om dat ’s morgens te doen. Besluit hoe lang je gaat trainen en wat voor oefeningen of activiteiten je gaat doen. Aerobische oefeningen zijn onder meer lopen, hardlopen, joggen, zwemmen, fietsen, loopband, enzovoorts. Driemaal per week 20 tot 30 minuten trainen is al voldoende om mee te beginnen. Houd je strikt aan het schema. Als je lichaam er eenmaal aan is gewend, krijg je vanzelf zin om meer te trainen en kun je je trainingsprogramma aanpassen.

Met deze tips zul je in staat zijn om een begin te maken met je afvalprogramma. Maak stapje voor stapje kleine veranderingen in je leefstijl. Geef nooit op, maar blijf jezelf motiveren. Je zult dan zeker het gestelde doel bereiken.

Schrijf een reactie