Afslank Artikelen

Is er zoiets als nep gezonde voeding?

Het eten van de juiste voeding is wat ons miljoenen keren wordt verteld sinds de dag dat we geboren zijn. We horen onze ouders altijd zeggen “je moet de juiste voedingsmiddelen eten en geen junk food”, een aantal onder hen zou zeggen “kies voor gezonde voedingsmiddelen en beperk niet voedzame voedingsmiddelen”. We weten allemaal dat we in feite als we verschillende voedingsmiddelen zien, altijd zouden moeten kiezen voor wat het beste voor ons is en het zou de missie van onze ouders om ons gezond te maken, doen slagen.

Gebakken kip, chocolade cake, citroen repen, gepaneerde calamari , gebakken varkensblokjes, gebakken varkensbuik met mais, croissants, ijs, varkensvlees met krokante korst, krokant kippevel. Al de hierboven vermelde levensmiddelen zijn ongezonde voedingsmiddelen. In feite noemen de meeste mensen ze slechte levensmiddelen. We weten allemaal dat deze levensmiddelen niet zo gezond zijn voor ons figuur maar zorgen voor extra gewicht. Door deze voedingsmiddelen slechts te zien of te horen, krijgen we het idee dat ze niet goed zijn voor mensen die gewicht willen verliezen of voor mensen die een strikt dieet volgen.

5 nep gezonde voedingsmiddelen … bestaan ze?

Zemelen muffins, klinkt zo gezond toch? Als je door de supermarkt loopt en dit label ziet, zou je toch denken dat dit gezonde voeding is. Maar om eerlijk te zijn, zijn er veel voedingsmiddelen die niet zo gezond zijn maar waarvan de verpakking ons verteld dat ze het wel zijn. Dit zijn valse gezonde voedingsmiddelen met een gezonde verpakking, gezonde reclame maar een slechte calorie-inhoud. Er zijn veel van deze producten op de markt.

De meeste mensen denken dat ze gezond zijn vanwege hun naam of hun gezonde, pakkende reclame-slogans. Maar als u deze levensmiddelen nauw zou onderzoeken, zou u zien wat de realiteit is. Hier geven we een aantal voedingsmiddelen weer waarvan de meeste mensen denken dat ze gezond zijn, maar in werkelijkheid zijn ze toch niet zo gezond als ze eruit zien.

De top 5 niet zo gezond voedsel!

1. Zemelen muffins – je zou verbaasd zijn dat deze commercieel bereide zemelen muffins niet veel zemelen bevatten. Voor een pak van deze levensmiddelen kun je ongeveer 500 calorieën en 25 gram vet rekenen. Ze zijn rijk aan suiker, maar niet aan vezelen. Als je echt een goede zemelen product wilt, waarom ga je dan niet voor zemelen ontbijtgranen, die bevatten er het meest.

2. Tonijnsalade – tonijn is echt geweldig: vetarm maar met een hoog eiwitgehalte. Maar al de dingen die ook in deze salade zitten zoals kaas, mayonaise, ranch, korstjes etc maken het een ramp, en dus geen dieet-voedsel.

3. Energie reep – als u een niet zo actief persoon en zeker geen atleet bent, zou u deze niet nodig hebben. Een pak van deze repen bevat 200-300 calorieën per portie. Er zijn veel voedingsmiddelen die dezelfde calorie-inhoud hebben maar veel lekkerder zijn en de maag beter vullen.

4. Bevroren voorgerechten – ze zijn makkelijk voor ons, maar ze bevatten verborgen gebreken. Bevroren voorgerechten bevatten meestal een zeer hoog natrium gehalte om het voedsel te kunnen bewaren. Een maaltijd kan 400-500 mg natrium bevatten.

5. Granola – probeer een vetarme versie te vinden, omdat veel Granola repen vol met suikers zitten, waardoor ze niet zo gezond zijn.

Schrijf een reactie