Afslank Artikelen

Leer meer over de verschillende vetgehaltes in voedingsmiddelen

Voor iedereen die op dieet is of een gezond voedingspatroon wil aanhouden, betekent een gang naar de supermarkt het lezen van ontelbare etiketten. Eén van de eerste dingen waar je daarbij op zult letten is waarschijnlijk het vetgehalte en de soorten vet. In dit artikel lees je meer over de betekenis van voedingsinformatie op voedingsproducten.

Vet in voedingsmiddelen en de informatie op etiketten
Iemand die gezond leeft en eet kun je er in de supermarkt al snel tussen uit halen. Die persoon staat namelijk langdurig alle etiketten te lezen. Wat betekent nu echter de informatie op etiketten precies en hoe moet het worden gelezen? Zijn de etiketten wel echt informatief en geven ze je alle informatie die je nodig hebt? Hoe kun je de informatie op de etiketten zo goed mogelijk gebruiken?

Benamingen van voedingsproducten
Naast de verplichte voedingsinformatie kunnen fabrikanten ook nog allerlei benamingen voor hun producten gebruiken, die aan wettelijke eisen moeten voldoen. Dat zijn benamingen als:
-vetvrij
-vetarm
-arm aan verzadigde vetzuren
-transvetvrij
-halfvol
-mager

Wat betekenen deze termen?

Benamingen voor voedingsmiddelen begrijpen – effectief bij het afvallen?

1.Vetvrij – dit betekent dat het product minder dat 0,5 gr vet per portie heeft
2.Vetarm – dit betekent dat het product maximaal 3 gr vet per portie bevat
3.Arm aan verzadigde vetzuren – dit betekent dat het product per portie minder dan 1 gr verzadigd vet bevat. Dat betekent 15 % minder calorieën in vergelijking met een zelfde product met verzadigde vetten
4.Transvetvrij – het product bevat minder dan 0,5 gr transvet per portie
5.Halfvol – het product bevat 50 % minder vet dan een zelfde product dat niet halfvol is
6.Mager – het product bevat vrijwel geen vet, tot maximaal 3 gr/l

Dus nu weet je wat de termen op voedingsmiddelen betekenen en kun je daar gebruik van maken bij het afvallen.

Schrijf een reactie