Afslank Artikelen

Maaltijdtips voor meer gewichtsverlies

Wat je eet en hoe je eet is vaak heel belangrijk om gewicht te verliezen. Er zijn eenvoudige dingen die een groot verschil kunnen maken bij jouw doel naar gewichtsverlies. Er is niet veel werk om kleine veranderingen te maken die een groot verschil kunnen maken.

Water.
Begin elke maaltijd met water. Dit zal je eerder een vol gevoel geven. Drink niet te snel, maar drink het op terwijl je je maaltijd klaarmaakt. Ga door met water drinken tijdens jouw maaltijd.

Ontbijt.
Het ontbijt is heel erg belangrijk om gewicht te verliezen. Het stilt de honger, maakt het minder waarschijnlijk dat je je later op de dag gaat overeten en helpt je om snoep te vermijden. Zorg ervoor dat je altijd ontbijt.

Verschillende kleine maaltijden.
Streef naar zes maaltijden per dag. Elke maaltijd dient kleiner te zijn. Dit maakt het makkelijker om het vol te houden en zorgt ervoor dat je de hele dag genoeg hebt zonder te overeten.

Groenten en fruit.
Eet een groot deel van de groenten en of het fruit bij elke maaltijd. Dit geeft je een voller gevoel met minder calorieën. Het zal je ook aan een breed scala van voedingswaarden helpen.

Vlees.
Als je vlees eet, moet je dit met mate doen. Denk klein. Het is niet het moment om een steak van 300g te eten. In plaats daarvan eet u beter een biefstuk van 100 gram. Dit is ongeveer de grootte van een pak speelkaarten.

Zetmeel.
Vaak bestaat de rest van de maaltijd uit zetmeel. Misschien is het rijst, pasta of aardappelen. Wat het ook is, zorg ervoor dat je dit met mate eet. Het grootste deel van jouw maaltijd moet uit fruit of groenten (aardappelen tellen niet als groenten) bestaan. Daarbij moet u beschikken over een middelgrote portie zetmeel.

Begin met kleine porties.
Het is gemakkelijk om grote porties op te scheppen. Dit geldt vooral als je honger hebt. Het is echter het beste als je begint met kleine porties en nadien een tweede op zelfs derde keer bijschept. Maar neem maar een kleine hoeveelheid, zodat het gemakkelijker zal worden om te stoppen als je eenmaal genoeg hebt.

Eet langzaam en geniet van je voedsel.
Het kost het lichaam 15 tot 20 minuten om zich te realiseren dat het te vol zit. Als je traag eet, heb je veel minder kans om meer te eten. Velen van ons eten en eten en beseffen pas dat we teveel hebben gegeten als het al veel te laat is. Neem de tijd, geniet van je eten en laat je maaltijd duren.

Stop als je genoeg hebt.
Dit kan moeilijk zijn om een aantal redenen. We blijven vaak eten omdat we geen afval willen, willen blijven proeven of een gevoel hebben dat het nodig is om ons bord schoon te maken. Het maakt niet uit waarom je meestal blijft eten maar je moet stoppen als je genoeg hebt.

Goede maaltijdtips kunnen een groot verschil maken als het gaat om gewichtsverlies. Kies voor voeding en gewoontes die je zullen helpen om jouw gewichtsverlies tot een succes te maken. Elke maaltijd is belangrijk voor je lichaam en er moet zorgvuldig over worden beslist.

Schrijf een reactie