Afslank Artikelen

Motivatie is een vereiste in ieder dieet

Heel veel mensen proberen af te vallen, maar velen falen hierin. Vaak komt dit doordat het ze aan motivatie ontbreekt. Je kunt motivatie zien als de brandstof voor het succes van je afslanken. Als je gemotiveerd genoeg bent om af te slanken zul je hoogstwaarschijnlijk ook je doel bereiken. Maar waarom is het zo moeilijk om gemotiveerd te blijven? Het antwoord ligt voor de hand: zodra je het doel dat je al die tijd voor ogen had juist uit het oog verliest, dan verlies je de wil en de motivatie dit doel te willen bereiken. Vooral met diëten is het belangrijk je doel voor ogen te houden, juist omdat er zoveel verleidingen om je heen zijn die je op ‘het slechte pad’ kunnen brengen. Om gemotiveerd te blijven moet je het onderstaande doen:

    • Positief blijven:Hierdoor kun je dingen mogelijk maken. Als je een positief gevoel over jezelf hebt zul je minder last hebben van stress. Het stimuleert wat jij als mogelijk acht en het geeft je de overtuiging dat je je doel kunt bereiken.
    • Hulp en ondersteuning: Iedereen heeft zo nu en dan wat hulp en ondersteuning nodig van vrienden en familie. Als je in de put zit met je dieet kun je vrienden of familie bellen voor dat steuntje in de rug. Je kunt ook een afslank buddy hebben waardoor je samen traint en elkaar stimuleert door te gaan.
    • Beloning: Door jezelf te belonen (niet met snoepgoed natuurlijk) geef je je motivatie een flinke oppepper. Stel voor elke week een klein doel en beloon jezelf als je dit doel behaald hebt.
    • Realistisch zijn: Met realistisch zijn staat of valt elk dieet. Als je onrealistische doelen stelt kun je ze gewoonweg niet halen en zul je elke keer teleurgesteld zijn. Een realistisch haalbaar doel is een ontzettende motivatie omdat als je het haalt, je jezelf kunt belonen.
    • Flexibiliteit: Hou ruimte voor onvoorziene gebeurtenissen en kies een dieet dat bij jou past en flexibel is. Wees ook niet al te hard voor jezelf; als je een keertje een stukje cake hebt gehad ligt niet gelijk het hele dieet in duigen. De volgende dag is weer een nieuwe dag, en je begint elke dag met een schone lei.

Als je bovenstaande factoren integreert in je dieet zul je de gegarandeerd werkende formule Dieet + Lichaamsbeweging + Motivatie hebben.

Schrijf een reactie