Afslank Artikelen

Motiveer jezelf door negatief om te buigen naar positief

In je leven kom je zowel negatieve als positieve elementen tegen. Hoe je daar mee omgaat bepaalt hoe jouw leven zich zal ontwikkelen. Als je houding ten opzichte van het leven negatief is zul je jezelf daar alleen maar schade mee berokkenen.
Doe de test:

Ga voor de spiegel staan en bekijk jezelf. Wat zie je? Schrijf je gedachten op papier en schrijf vervolgens op hoe jij denkt dat jouw familie en vrienden je zien.
Als je in de trant van “ik ben te dik, ik ben waardeloos, stom dat ik niet eens lekker eten kan laten staan” enzovoorts, dan moet je daar gelijk mee stoppen.
Negatieve gedachten hebben een negatief effect
Ontevredenheid, boosheid en angst hebben een negatief effect op je lichaam en geest. Als je nu niet tevreden bent met jezelf zul je dit nooit worden. Negatieve gedachten hebben de neiging zich te verankeren in je hersenen waardoor je alles om je heen in een negatief daglicht zult zien.
Omdat gedachten zoveel kracht hebben kun je negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten en profijt hebben van de kracht die ze hebben. Probeer alles wat je doet positief te benaderen.
Een voorbeeld:
Als je bijvoorbeeld een probleem probeert op te lossen en het lukt niet, dan zal je positieve houding je vertellen “dit lukt niet, ik probeer iets anders”.
Met een negatieve houding zou je in dezelfde situatie denken “het lukt me niet eens dit op te lossen, wat een loser ben ik toch!”.
In beide dezelfde gevallen is de uitkomst verschillend. In geval een zoek je naar een andere oplossing en ga je dus door, en in geval twee geef je op. Als het op afslanken aankomt, welke houding denk je dat het meest productief is?
Verander negatief in positief:
Als je dus voor de spiegel staat zeg je niet tegen jezelf dat je dik en lelijk bent. Dit is een negatieve houding waarmee je alleen maar voor stress zorgt. Het is demotiverend en zal ertoe leiden dat je meer gaat eten want “het maakt toch niet uit wat ik doe”.
Als je in dezelfde situatie tegen jezelf zegt “Ik ga gezond zijn, ik ga slank worden, ik weet dat het me gaat lukken en ik ga zo veel meer dingen doen als ik eenmaal slank ben” krijgt je direct meer motivatie omdat je jezelf als het ware oppept. Met die houding zal het je gaan lukken af te vallen en het doel te bereiken dat je wilt bereiken.

Schrijf een reactie