Afslank Artikelen

Motiveer jezelf voor lichaamsbeweging

Het principe van succesvol afvallen is vrij simpel: er moeten meer calorieën verbrand worden in het lichaam dan dat er binnenkomen via ons voedsel.
Helaas leidt het overgrote deel van ons een zittend bestaan, waardoor we te weinig lichaamsbeweging krijgen en dus te weinig calorieën verbranden. We krijgen dus verhoudingsgewijs veel te veel calorieën binnen waardoor ons lichaam kilo’s aankomt.
Als je dus wilt afvallen zul je naast gezonde eetgewoontes, een manier moeten vinden om calorieën te verbranden. Omdat we zo’n zittend bestaan leiden zijn de meesten onder ons niet echt gemotiveerd om ook maar iets aan lichaamsbeweging te doen. Het voelt immers niet prettig omdat we niet fit zijn: we zweten, hijgen, puffen en worden moe. Niet een echt aantrekkelijk vooruitzicht dus. We moeten dus de motivatie vinden het dieet dat we volgen ook echt een succes te maken door lichaamsbeweging, en de onderstaande tips kunnen je hierbij helpen:

    • Gemakkelijk:

Als je gaat kiezen wat voor soort lichaamsbeweging je gaat doen, moet je iets kiezen dat relatief gemakkelijk te doen is voor je en wat in je dagelijkse leven past.

    • Begin langzaam aan:

Je moet altijd rustig aan beginnen met je gekozen activiteit en langzaam aan de intensiteit ervan op bouwen. Stort je er niet gelijk een volle 110% in, want dan zul je de dag erop de gevolgen ervan mogen ervaren en direct je motivatie verliezen.

    • Beloning:

Wellicht een oud trucje, maar het werkt wel. Als je jezelf beloont voor goed gedrag, zul je dit gedrag voortzetten. De beloning hoeft geen eten te zijn, maar kan ook iets anders zijn waar jij van geniet.

    • Training buddy:

Trainen wordt een stuk leuker en gemakkelijker als je iemand kunt vinden die samen met je traint. Je kunt elkaar motiveren als je het even niet ziet zitten bijvoorbeeld. Misschien heb je wel een kennis, vriend of vriendin die ook wil afvallen.

  • Positiviteit:

Je positief opstellen ten opzichte van alles in je leven, dus ook lichaamsbeweging, zal zeker z’n vruchten afwerpen. Hou je doel voor ogen en weet simpelweg dat het gaat lukken en dat het resultaat geweldig gaat zijn.
Lichaamsbeweging speelt een essentiële rol binnen gewicht verliezen. Als je niet actief bent zal het veel langer duren eer je afvalt en fit wordt. Lichaamsbeweging zorgt er ook voor dat het lichaam endorfine aanmaakt, een lichaamseigen hormoon dat er voor zorgt dat je je lekker voelt.
Motivatie ontstaat als je je manier van denken en benaderen verandert. Bij het stellen van doelen moet je positief zijn en je realiseren dat het leven vol met kleine uitdagingen zit. Het gaat er echter om hoe je deze uitdagingen benadert.

Schrijf een reactie