Afslank Artikelen

Nu 40 kilo verliezen! Denk je dat dat kan?

Een aantal mensen zullen bij het lezen van bovenstaande titel uit hun stoel springen. Anderen zullen denken dat er de draak wordt gestoken met mensen met overgewicht. Maar echt, het is waar, voor mensen met extreem overgewicht is het mogelijk om 40 kilo of zelfs meer kwijt te raken. Hieronder wordt beschreven hoe je dat kunt doen.

Houd je gedisciplineerd aan je afvalprogramma
Voor elk doel in het leven dat je wilt bereiken, is het nodig om heel vastbesloten te zijn en je strikt aan je plan te houden. Daarvoor heb je heel veel wilskracht, discipline en geduld nodig. Je afvalprogramma zal de volgende onderdelen bevatten: een evenwichtig en gezond dieet met weinig calorieën, een consistent trainingsschema, voldoende slaap en vooral veel wilskracht en discipline. Je mag ook geen uitglijders maken en moet je onvoorwaardelijk aan het afvalprogramma houden.

Je afvaldoel vaststellen
Weeg jezelf voordat je je afvaldoel gaat vaststellen. Schrijf in een schrift of op je computer op hoeveel je nu weegt en hoeveel je wilt wegen. Je kunt dus inderdaad als afvaldoel 40 kilo minder opschrijven dan je nu weegt. Dat doel zul je zeker kunnen bereiken, nu je het eenmaal opschreven hebt. Om jezelf te stimuleren, kun je het streefgewricht afdrukken op papier en door je hele huis verspreid opplakken. Op die manier wordt je elke minuut aan je voornemen herinnerd.

De beste manier om snel je afvaldoel te bereiken
De manier om snel je streefgewicht te bereiken is helemaal niet ingewikkeld. Kies gewoon alleen maar voedsel uit dat rijk is aan vitaminen, mineralen en eiwitten en arm aan calorieën. Nog beter is het om biologische producten te eten. Eet ook veel vezelrijke voedingsmiddelen. Die verbeteren de darmwerking en stimuleren de stofwisseling. Havervlokken, gierst, zilvervliesrijst, quinoa en vrijwel alle groente- en fruitsoorten bevatten veel vezels. Eet ook veel groene bladgroenten.

Begin de dag op de beste manier
Als je een eiwitrijk ontbijt eet komt je stofwisseling ’s morgens goed op gang en heb je de hele ochtend geen honger. Je kunt bijvoorbeeld een omelet eten met groenten er doorheen. Een ei is rijk aan eiwitten en bevat relatief weinig calorieën.

Voldoende training
Hier kom je niet omheen – je MOET elke dag trainen als je zo veel gewicht wilt verliezen. Pas dan zal je nieuwe dieet tot de gewenste resultaten leiden. Als je moeite hebt met het bewegen van je lichaam, doe dan wat je kan. Loop elke dag naar het zwembad en zwem een half uur. Loop naar de supermarkt, loop naar de apotheek. Loop en zwem net zo lang totdat je een aantal kilo’s kwijt bent en gemakkelijker kunt bewegen. Probeer aan krachttraining te doen – dit kun je ook thuis doen met gewichten. Krachttraining is de beste manier om veel calorieën te verbranden. Je bouwt er spieren mee op en verliest er lichaamsvet mee. Combineer krachttraining met cardio-training. Neem als je het je kunt veroorloven een professionele coach die je begeleidt en helpt bij het samenstellen van een trainingsschema. Zoek anders op internet naar oefeningen die je kunt doen.

Schrijf een reactie