Afslank Artikelen

Oefeningen die de meeste calorieën verbranden

Soms is het handig om te weten wat u kunt doen om de meeste calorieën te verbranden. Deze aantallen zijn gebaseerd op een persoon die 75kg weegt en gedurende 30 minuten traint. Er is geen manier om een exact aantal weer te geven, omdat het gebaseerd is op uw gewicht, uw vet en spiermassa, evenals op hoe hard u werkt tijdens de oefening.

Hardlopen.
Hardlopen is een geweldige oefening. U moet voorzichtig zijn als u besluit hard te lopen en het aantal calorieën dat u zult verbranden is afhankelijk van hoe snel u gaat. 15km/uur lopen (dat is vrij snel) laat u zo’n 565 calorieën verbranden. Als u 7,5km/uur loopt, verbrandt u 435 calorieën. Aan 5 km/uur verbrandt u 275 calorieën en joggen verbrandt ongeveer 250 calorieën. Vergeet niet dat deze cijfers berekend zijn voor 30 minuten van de activiteit.

Step Aerobics.
Step aerobics is populair onder vrouwen. U kunt een les volgen bij de plaatselijke sportschool of de apparatuur en DVD kopen om het thuis te doen. Hoe dan ook, 30 minuten van deze oefening verbrandt ongeveer 400 calorieën.

Zwemmen.
Zwemmen is een geweldige oefening voor het hele lichaam. Het is ook goed voor het verbranden van calorieën. De meeste zwemmers verbranden ongeveer 400 calorieën in 30 minuten zwemmen. Bedenk wel dat dit actief zwemmen is.

Fietsen.
Bij fietsen is het veel moeilijker om de hoeveelheid verbrande calorieën te meten. Als u echter in een traag tempo fietst, zult u ongeveer 250 calorieën verbranden per 30 minuten. Als u aan de andere kant zeer intensief werkt, zult u ongeveer 500 calorieën verbranden per 30 minuten.

Racquetball.

Als u iemand heeft om mee te spelen kan racquetball een geweldige oefening zijn. U verbrandt zo’n 400 calorieën per 30 minuten.

Klimmen.
Terwijl veel mensen niet denken aan klimmen als een uitstekende manier om calorieën te verbranden, is het prima. U zult ongeveer 380 calorieën verbranden per 30 minuten. Daarbij bouwt u uw spieren op.

Elliptical trainer.
Deze machine is vrij nieuw en combineert bewegingen van andere machines. U verbrandt 300 calorieën per 30 minuten.

Touwtje springen.
U ziet niet zo vaak mensen buiten hun huis springen als in sportscholen in films. Touwtje springen is echter een geweldige vorm van cardiovasculaire training. Daarbij is het niet erg duur, omdat u enkel een springtouw nodig hebt. Touwtje springen zal ongeveer 325 calorieën per 30 minuten verbranden.

Wandelen.
Wandelen is niet de snelste optie om calorieën te verbranden. Het is echter makkelijk om te doen, iedereen kan het, het kan altijd en u kan calorieën verbranden. Wandelen verbrandt ongeveer 180-200 calorieën voor iedere 30 minuten.

Door te weten welke activiteiten u kunnen helpen om meer calorieën te verbranden, kunt u kiezen welke opties u wilt gebruiken voor uw gewichtsverlies. Het gebruik van meer dan één optie is een goed idee omdat u zich minder snel zal vervelen. Daarbij zijn een aantal van deze oefeningen zeer prettig om te doen.

Schrijf een reactie