Afslank Artikelen

Oefeningen Om Af Te Slanken

De maatschappij van tegenwoordig wordt met de dag meer georiënteerd op gezond en verantwoord leven. Mensen realiseren zich dat ze slank en fit kunnen blijven door aan lichaamsbeweging te doen. Sommige mensen zijn zelfs enorm enthousiast over lichaamsbeweging.

Oefeningen waar mensen de voorkeur aan geven
Trainingen die specifiek gericht zijn op vet verbranding genieten bij vele mensen de voorkeur vandaag de dag. Langzame maar gerichte oefeningen in de vorm van bijvoorbeeld aerobics zijn enorm populair. Cardio oefeningen zijn eveneens erg geschikt voor het vlot verbranden van lichaamsvet.

Vet verbrandende oefeningen
Alledaagse en bekende voorbeelden van deze vormen van lichaamsbeweging zijn joggen, hardlopen, wandelen, zwemmen, fietsen en elliptische oefeningen. Maar over het algemeen is elke vorm van lichaamsbeweging waarbij grote spiergroepen worden gebruikt geschikt voor een vlotte vet verbranding.

Er bestaan ook vormen van lichaamsbeweging waarbij meer suikers verbrand worden dan vetten. Typerend voor deze vormen van lichaamsbeweging is dat het korte krachtsinspanningen zijn die gevolgd worden door periodes van rust. Voorbeelden hiervan zijn tennis, sprinten, basketball, golf en squashen. Deze sporten zijn uiteraard erg goed voor de gezondheid maar ze zijn in het algemeen minder gericht op effectieve vet verbranding. Vet verbranden is het meest effectief wanneer men langzame en gerichte oefeningen doet gedurende langere tijd.

Het voordeel van dagelijkse lichaamsbeweging
Aerobics heeft als gevolg dat de stofwisseling versneld wordt en dat het lichaam meer calorieën verbrandt tot zelfs lang na de training. Door regelmatig of zelfs dagelijks te trainen maakt het lichaam bepaalde enzymen aan die bijdragen aan een snellere vetverbranding. Mensen die dagelijks trainen kunnen vlotter een resultaat verwachten dan mensen die zo nu en dan wat aan lichaamsbeweging doen.

De bovengenoemde ‘vet verbrandingsenzymen’ worden alleen actief als u op zijn minst regelmatig twintig minuten achtereen traint. Begin bijvoorbeeld met drie dagen per week en stap, zodra u merkt dat u fitter wordt, over op vijf dagen per week.

Trainingtoestellen die u in het comfort van uw eigen huis effectief voor vetverbranding kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld een loopband en andere elliptische toestellen. Ze zijn geweldig geschikt om langzaam op te trainen en daarmee effectief vet te verbranden zonder een kapitaal te kosten.

U kunt afslanken door de combinatie van een gezond dieet en sport. Wilt u echter effectief en meer doelgericht afslanken, probeer dan vet verbranding oefeningen zoals besproken hierboven.

Schrijf een reactie