Afslank Artikelen

Ontspanning is essentieel om af te kunnen vallen

Wanneer je wilt afvallen zal je veranderingen in je dagelijks leven aan moeten brengen. Door de huidige situatie ben je aangekomen en als je op dezelfde voet doorzet zal dit alleen maar erger worden. De stappen die je moet nemen om veranderingen in je leven aan te brengen en af te vallen zijn niet drastisch en iedereen kan het doen met het gebruik van een gezond verstand en een beetje doorzettingsvermogen. Twee belangrijke stappen zijn het in de gaten houden van het afval proces, met name je gewicht, en voldoende relaxen.

Waarom je Gewicht in de Gaten Houden?

Wanneer je aan het afvallen bent is het belangrijk om te weten waar je staat. Als je jezelf weegt en merkt dat je niet veel afvalt of op hetzelfde gewicht blijft hangen weet je dat er wat extra inspanningen nodig zijn om af te vallen. Als je wel afvalt weet je dat je goed bezig bent en je zal er ook vertrouwen van krijgen.

Hoe Kan Je Je Gewicht in de Gaten Houden?

Er zijn verschillende manieren waarop je je gewicht in de gaten kunt houden.

  • Hou je gewicht bij en meet je taille voordat je met een afval programma begint. Deze gegevens zijn het meest belangrijk omdat het je uitgangspositie is.
  • Zorg ervoor dat je minstens één keer per week je gewicht en taille meet.
  • Probeer het op papier bij te houden zodat je een goed overzicht hebt.
  • Meet jezelf niet elke dag omdat er schommelingen kunnen zijn en deze kunnen demotiverend werken, zeker wanneer je snel resultaat wilt zien.
  • Probeer de hulp in te schakelen van een professional (bijvoorbeeld een dokter) zodat deze je adviezen kan geven en kan zien of je gezond bezig bent.
  • Zorg ervoor dat je continu je gewicht in de gaten houdt, zelfs wanneer je zeer langzaam afvalt.

Hoe Kan Relaxen Helpen bij het Afvallen?

Relaxen is zeer belangrijk als je aan het afvallen bent. Je kunt er niet van uit gaan dat je gewicht zal verliezen zonder je erop in te stellen. Je zult toe moeten geven aan het feit dat afvallen een proces is dat wat langer duurt. Je moet niet vergeten dat je je gewicht langzaam hebt opgebouwd en dat je je overtollige kilo’s niet weg kunt toveren.

Om te relaxen kun je verschillende oefeningen doen. Mediteren, yoga, ademhalings oefeningen en stretchen zijn goede voorbeelden van ontspanningsoefeningen omdat ze wat langzamer zijn en je rust geven. Naast dat je je geest wat rust geeft zal je ook nog wat calorieën verbranden en je zal je zeker beter voelen. Aangezien je als je serieus wilt afvallen meer lichaamsbeweging nodig hebt om calorieën te verbranden is het in ieder geval goed om je lichaam ook wat flexibeler te maken en je lichaam rust te gunnen.

Schrijf een reactie