Afslank Artikelen

Populaire ingrediëten van natuurlijk afslanksupplementen

In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende ingrediënten van natuurlijke afslanksupplementen.

Fucoxanthin
Het onderzoek naar dit specifieke ingrediënt is nog in volle gang en zal voorlopig niet worden afgerond. Er worden experimenten met dieren gedaan en het al wel aangetoond dat het het abdominale vet van dieren effectief kan aanpakken. Fucoxanthin is een antioxidant dat aangetroffen wordt in bruin eetbaar zeewier. Wanneer je de volgende keer in een Japans restaurant eet, zou je miso soep moeten bestellen. Daar zit een hele hoop Fucoxanthin in.

Hoodia
Dit is in feite een natuurlijke eetlustremmer. Hoewel veel mensen er bij zweren is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van het product bij mensen. Omdat het een kruid is is het niet schadelijk voor het menselijk lichaam en het is dus altijd het proberen waard. Het grootste probleem bij Hoodia is dat het erg duur is er en er nogal wat valse producten in de omloop zijn. Als je dus wilt proberen of Hoodia bij jou de eetlust wegneemt kies dan voor een Hoodia-product van een betrouwbaar bedrijf met een goede reputatie.

Guarana
Dit zijn zwarte zaden die caffeïne bevatten. Ze helpen het energieniveau te laten stijgen. Het caffeïnegehalte is erg hoog, Guarana bevat ongeveer dubbel zoveel caffeïne als koffiebonen. Mensen met hartproblemen wordt het afgeraden dit product te gebruiken omdat het het hart kan belasten.

Chromium
Dit ingrediënt wordt behalve door mensen die willen afvallen ook voorgeschreven aan diabetici. Chromium helpt namelijk de bloedcellen om glucose op te nemen. Het wordt gebruikt als supplement voor normale carbohydraten, vetten en proteïnen.

Appelazijn
Hoewel azijn erg veilig is kunnen er bij de consumptie van teveel appelazijn toch bijverschijnselen optreden. Het is echter onomstotelijk bewezen dat appelazijn een effectief middel is om lichaamsvet te verbranden.

Ephedra
Ephedra helpt bij het afslanken, maar is extreem schadelijk voor mensen met hartklachten en een hoge bloeddruk. Het is dan ook niet voor niets dat Ephedra in veel landen verboden is. Als je er toch de hand op weet te legen en het wilt innemen is het heel belangrijk dat je eerst met je huisarts gaat praten.

Geconjugeerd Linolzuur (Conjugated Linoleic Acid (CLA))
Dit ingrediënt wordt aangetroffen in melk en is in feite een vetzuur. Het is een zeer effectief middel tegen vet. Het is geen geschikt middel voor mensen met diabetes, en het kan gepaard gaan met bijwerkingen waarvan de belangrijkste diarree is.

Chitosan
Chitosan wordt aangetroffen in de schaal van krabben. Het helpt bij het afvallen doordat het vetten absorbeert en vetmoleculen aan de ingewanden bindt. Het kan echter vele bijwerking hebben waarvan de belangrijksten een opgeblazen gevoel en constipatie zijn.

Bitter orange
Dit kruid helpt goed bij het afvallen, maar heeft veel bijwerkingen, waarvan een aantal het hart betreffen. Het is daarom heel belangrijk eerst een arts te raadplegen voordat je dit kruid inneemt.

Schrijf een reactie