Afslank Artikelen

Puur water, het geheim van succesvol afvallen…

Verbrand je meer vet wanneer je meer water drinkt?

Wanneer je aan mensen die af willen vallen vraagt hoe ze dit voor elkaar willen krijgen dan krijg je veel verschillende antwoorden. Meestal zal gezonder eten worden genoemd, vaak ook meer bewegen. Als je doorvraagt zullen velen ook uitweiden over allerlei specifieke dieeten, supplementen, pleisters en cremes. Een belangrijk element wordt vrijwel nooit genoemd.

Over het algemeen wordt het duo “bewust eten en voldoende bewegen” genoemd als de beste manier om veilig af te slanken. Dat is ook bijna goed, alleen is er eigenlijk sprake van een trio. Wat veel mensen niet weten is dat het drinken van veel water heel belangrijk is wanneer je wilt afvallen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo: water spoelt een deel van de overbodige vetten weg en reinigt het lichaam van gifstoffen. Wanneer je af wilt vallen is het goed veel water te drinken.

Drink water… verbrand vet…

Vele artsen beamen wat talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond: het drinken van water helpt bij het afvallen. Water speelt een grote rol bijn onze stofwisseling en spijsvertering. Water is nodig om afvalstoffen, waaronder cholesterol en vetten, die anders opgeslagen zouden worden, uit ons lichaam te lozen.

Er wordt dan ook geadviseerd om minstens 8-10 glazen water per dag te drinken. Natuurlijk niet allemaal achter elkaar, maar verspreid over de dag. Zo krijg je geen opgeblazen gevoel. Wanneer je veel te zwaar bent is het aan te raden om meer dan 10 glazen per dag te drinken. Je wilt die niet-verbrande vetten natuurlijk zo snel mogelijk lozen.

Het is verstandig eerst met je huisarts te gaan praten als je meer dan 10 glazen water per dag wilt gaan dinken. Hij of zij zal vaststellen of het verantwoord is; wanneer je bijvoorbeeld nierproblemen hebt is het niet verstandig zoveel te gaan drinken.

Puur water …. Veruit het beste!

Het is waar dat er in veel dranken water zit. Je krijgt inderdaad ook water binnen als je cola, bier of vruchtensap drinkt. Het probleem is dat je dan ook andere stoffen binnenkrijgt, stoffen die in sommige gevallen schadelijk zijn voor het lichaam. Bier bijvoorbeeld bestaat voornamelijk uit water, door de schadelijke alcohol is het echter niet aan te raden er veel van te drinken. Ook koffie bestaat voor bijna 100% uit water. De caffeïne zorgt echter voor zoveel bijwerkingen dat we ook daar niet al te veel van kunnen drinken. Cola en andere frisdranken bevatten heel veel suiker, en dat is nu juist wat je niet binnen wilt krijgen. Gezoete vruchtensappen bevatten ook veel suiker en andere stoffen die of overbodig of zelfs schadelijk zijn.
Houd je dus, als je wilt afvallen, bij puur water!

De bekende leus “bewust eten en meer bewegen” kan dus uitgebreid worden tot: “bewust eten, meer bewegen en … meer water drinken” !

Schrijf een reactie