Afslank Artikelen

Raak Overtollig Vet Kwijt met Abdominoplastie

afvallen met Abdominoplastie

Veel mensen die op talloze manieren vergeefs geprobeerd hebben om af te vallen denken dat abdominoplastie een makkelijke manier is om af te vallen. Lees verder om te zien of dit echt zo is.

Abdominoplastie betekent de eliminatie van overtollige vetspieren en vetweefsels in de buikregio. Zowel een plastisch chirurg als een normale medische chirurg kan deze operatie uitvoeren.

Is het een haalbare optie om af te vallen?

Abdominoplastie gebeurt meestal alleen wanneer het overgewicht medische problemen veroorzaakt. Het is geen afslankmethode Deze operatie leidt echter wel tot gewichtsverlies, en is daarom tegenwoordig ook populair bij mensen die af willen vallen.

Wie komen er allemaal in aanmerking voor de operatie?

De eerste en belangrijkste voorwaarde voor abdominoplastie is dat de patiënt gezond moet zijn. Veel vrouwen die tijdens de zwangerschap te zwaar zijn geworden ondergaan deze procedure. Patiënten die te zwaar zijn of aan obesitas lijden kunnen deze ingreep ondergaan wanneer ze vooraf goedkeuring van hun arts krijgen.

Wat zijn de nadelen?

Voor je abdominoplastie probeert, zullen chirurgen je grondig onderzoeken en testen. Dit is om de hoeveelheid opgeslagen vet in de buikregio vast te stellen. Deze operatie wordt alleen aanbevolen als de hoeveelheden opgeslagen vet groot genoeg zijn om een operatie te rechtvaardigen. Wanneer er niet zoveel vet is opgeslagen raden artsen andere oplossingen aan. De patiënt wordt afgeraden de operatie te ondergaan.

Artsen doen dit omdat de risico’s hoog zijn. Bij lage concentraties vet is het het risico niet waard. Een andere factor waar artsen rekening mee houden is de gezondheid van de persoon in kwestie. Het lichaam van de patiënt moet sterk genoeg zijn om de operatie te ondergaan en de procedures van na de operatie te doorstaan.

Wat zijn de risicofactoren?

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Tijdens de operatie verliest de patiënt veel bloed. Als het bloed niet snel stolt kunnen er bij een zwaarlijvig persoon, veel eerder dan bij een gezond persoon, complicaties optreden. Ook de anesthesie kan bij een zwaarlijvig persoon leiden tot complicaties.

Voor rokers zijn de risicofactor nog hoger. Deze procedure leidt tot ernstige pijn in het geopereerde gebied. De periode na de operatie is voor velen te zwaar zijn om te verdragen. Alvorens in te stemmen met de ingreep, dienen de patiënten vertrouwd te worden gemaakt met bovenstaande risico’s en consequenties.

Wie moet je benaderen wanneer om deze operatie uit te laten voeren?

Zodra je gekozen hebt voor abdominoplastie moet je op zoek naar de beste plastisch chirurg met ruime ervaring op dit gebied. Check de referenties van de chirurg door te praten met zijn / haar ex-patiënten. Zorg dat je inzicht krijgt in de kosten en de hersteltijd, en laat je goed voorlichten.

Het is gangbare praktijk dat chirurgen de patiënt voorbereiden op wat ze kunnen verwachten en wanneer. Luister naar de instructies en volg ze op.

Het is veel gemakkelijker en sneller om af te vallen met abdominoplastie dan met behulp van gezondere methodes. Maar het is zeker niet pijnloos of goedkoop.

Schrijf een reactie