Afslank Artikelen

Redenen waarom afslankpogingen vaak falen

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom afvallen niet lukt?

We zijn ons als moderne mensen er erg van bewust hoe we er uit zien. Het is belangrijk om er aantrekkelijk uit te zien, leuke kleding te dragen, en vlot over te komen. Wanneer we dus een beetje te zwaar zijn, kunnen we je dat als een groot probleem ervaren. Dat is de reden waarom er in de afslankindustrie miljarden euro’s omgaan. Er zijn honderden afslankproducten en dieeten die ons beloven dat we dat figuur krijgen waar we al jaren van dromen. Een figuur dat ons leven zal veranderen.

Velen van ons hebben dan ook al van alles geprobeerd. Afslankproducten, trainingsprogramma’s en talloze dieeten. We hebben er waarschijnlijk al honderden euro’s aan uitgegeven.

De kans bestaat dat je tot nu toe weinig resultaat hebt gezien. Als dat zo is ben je niet de enige. De meeste mensen lukt het niet om af te vallen. Wat gaat er mis? Waarom is het toch zo moeilijk. Ligt het aan de producten? Ligt het aan onszelf?

In dit artikel gaan we in op de vraag wat nu de meest voorkomende redenen zijn waarom het de meeste mensen niet lukt af te vallen.

Waarom mislukt afslanken zo vaak?

Een van de belangrijkste redenen is doordat we het verkeerde doel stellen. We willen afslanken om er weer goed uit zien en leuke kleding te kunnen dragen. Dit kan ons motiveren, maar is niet voldoende. De reden om af te vallen zou onze gezondheid moeten zijn. Mooi zijn is prachtig, maar dat wordt je vanzelf als je weer gezond wordt.

Een andere reden is dat we de verandering in onze levensstijl niet vol kunnen houden. We zijn bereid om onze levensstijl aan te passen zolang we op dieet zijn. Zodra we de eerste resultaten zien denken we al snel dat we terugkunnen naar ons oude patroon. Onze stofwisseling kan die plotselinge veranderingen niet aan en binnen de kortste keren zijn we weer op onze oude gewicht – of erger. De enige manier om definitief af te vallen is een radicale breuk met je oude levensstijl, niet voor een tijdje, maar voor de rest van je leven.

Andere redenen voor het falen van afslankprogramma’s

Een van de dingen die opvalt als je met dieeters omgaat is dat ze zo goedgelovig zijn. Elke keer als er een nieuw dieet of aflslankproduct op de markt komt zijn zij ervan overtuigd dat dit de oplossing is. Velen ontbreekt de kennis om zelf onderscheid te maken tussen wetenschappelijke feiten over afvallen en de waan van de dag.

Sommige dieeters zijn niet streng genoeg. Ze denken dat een klein stukje gebak of een klein bakje patat niets uitmaakt. Jammer genoeg kan zelfs het kleinste beetje ongezond eten je afslankprogramma in de war schoppen.

Voorkom deze vergissingen en begin vandaag nog met een nieuwe start!

Schrijf een reactie