Afslank Artikelen

Rum Cocktails Die Je Dieet Niet Helemaal Ruïneren

rum

Rum is terecht een populaire drank, maar zit wel vol calorieën. Wanneer je het ook nog op traditionele manier mixed wordt het helemaal een calorieënbom. Als je wilt afvallen kun je beter weinig alcohol drinken; maar een of twee glazen hoeven je dieetschema nog niet in de war te schoppen. Het is natuurlijk wel een kwestie van de juiste drank kiezen.

Calorieën en rum
Wanneer je rum met een alcoholpercentage van 40 drinkt, krijg je per 30 ml zo’n 60 tot 70 calorieën binnen. Wanneer je sterkere rum drinkt consumeer je nog meer calorieën. In mixdrankjes zit vaak 45 tot 60 ml rum.

Rum met weinig calorieën
Je kunt ook rum met minder calorieën kopen. Die zijn niet altijd gemakkelijk te vinden, maar het is de moeite waard. Bedenk dat alcohol hoe ‘licht’ het ook is er altijd toe leidt dat je lichaam vet minder snel verbrandt. Drink het dus met mate.

Rum en diet cola
Liefhebbers van rum kennen ongetwijfeld ook rum cola. Je kunt dit populaire drankje een stuk vriendelijker voor de lijn maken wanneer je het bereidt met diet cola. Met deze light versies van frisdrank moet je wel oppassen – je schijnt er zin in suiker van te krijgen. Wil je een beetje meer smaak? Probeer dan eens een combinatie van diet cherry cola en vanille rum!

Diet Mojito
Meng ongeveer 12 blaadjes munt en een schijfje limoen in een glas. Voeg 180 ml diet lemon lime soda en 45 ml rum toe. Voeg ijs toe en roer goed. Je kunt ook limoensap en club soda gebruiken in plaats van diet soda.

Skinny Daiquiri
Bereid een skinny daiquiri met je favoriete rum en calorievrije drank mixjes in poedervorm, bv aardbei. Voeg een beetje gepureerd fruit, limoensap, het drankmixje, 120 ml water en rum toe. Maak er een “frozen” Skinny Daiquiri van door het fruit eerst in te vriezen of ijsblokjes toe te voegen en door de cocktail te mengen.

Caipirinha
Doe een in vieren gedeelde limoen in een mengglas en voeg 1 lepel water en een pakje Splenda toe. Roer goed tot de Splenda is opgelost en de limoen is gepureerd. Voeg 60 ml rum en wat ijsblokjes toe. Meng het geheel goed en schenk het in een glas. Geniet , maar onthoud dat je van kunstmatige zoetstoffen zin in suiker krijgt.

Wordt creatief!
Rum is een van de beste alcoholica om mee te experimenteren. Probeer de mixingrediënten met veel calorieën te vervangen door ingredieten met weinig calorieën. Experimenteer ook eens met verschillende soorten rum.

Het drinken van alcohol is niet goed voor je lijn. Maar af en toe een glaasje moet je jezelf kunnen gunnen. Wanneer je maar onthoudt dat je met mate drinkt en er goed op let wat je bij het drinken eet.

Schrijf een reactie