Afslank Artikelen

Senioren en afvallen

Zodra we de 40 bereikt hebben zou het verval inzetten. We krijgen het gevoel dat we over onze top heen zijn. Het zal nu alleen nog maar minder gaan. Komt dit je bekent voor? Toch is het onjuist. Ook als je 40 bent kun je nog veel aan je fysieke conditie doen. Er is geen enkele reden waarom je lichaam na de 40 af zou moeten takelen.

In feite is het nu mogelijk om er beter dan ooit uit te zien. Je kunt zelf het verschil maken door te kiezen voor een gezonde levensstijl.

In tegenstelling tot het ouder worden kun je wel iets doen tegen het zwaarder worden. Lees verder en ontdek hoe je nog meer kunt genieten van de beste jaren van je leven.

Lenigheid
Een van de belangrijkste aspecten van je gezondheid als je wat ouder wordt is je lenigheid. Het is cruciaal lenig te blijven. Wanneer je daar niet voor zorgt zul je al snel veel dingen niet meer kunnen doen.
Stretchen
Een van de beste manieren om lenig te blijven is stretchen. Stretch regelmatig en je zult zien dat je lenig blijft.
(Ochtend-) gymnastiek
Goede lichaamshouding
Een goede houding helpt je lenig en gezond te blijven. Doe je best de hele dag een goede lichaamshouding aan te nemen.

Cardio of Aerobics
Cardio of Aerobics heeft vele voordelen:
Verhoogt de weerstand tegen ziektes
Verbetert je houding enorm
Bouwt spieren op
Verbrandt vet
Stimuleert de longen en het hart
Hoewel gezegd wordt dat je cardio minstens 20 minuten moet doen, is het goed om in het begin voorzichtiger te beginnen. Zo bouw je de conditie op en ben je al snel in staat meer als 20 minuten te trainen. Hoe langer je traint hoe meer vet je verbrandt en hoe sterker je je hart en longen maakt.

Een gezond dieet
Wat je eet wordt naar mate je ouder wordt steeds belangrijker. Kies voor een gezond dieet dat alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt – en niet meer. Zorg dat je precies zoveel calorieën binnenkrijgt als je verbrandt.
Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Het lichaam heeft water meer nodig dan wat dan ook. Een goed dieet bevat ook voldoende kwaliteitsproteïnen. Let op de koolhydraten – ga over op complexe koolhydraten en vezelrijke voeding en eet minder voedsel met eenvoudige koolhydraten. Eet minder vet, maar zorg dat je wel voldoende binnenkrijgt. Vetten van olijven, canola en bepaalden soorten vis zijn juist goed voor je.

Kies voedsel dat arm aan vet is en rijk aan vezels zoals bijvoorbeeld fruit en groente. Dat stilt de honger en bevat nauwelijks calorieën

Je fitter dan ooit voelen op je veertigste is mogelijk – wanneer je maar gezond eet en voldoende beweegt.

Schrijf een reactie