Afslank Artikelen

Simpele manieren om af te vallen

Afvallen is nooit gemakkelijk. Je kunt het vergelijken met topsport. Als je de basistechniek niet beheerst kom je nergens. Je hebt veel doorzettingsvermogen en zelfdiscipline nodig om je levenstijl te veranderen. Maar het is wel mogelijk – als je maar genoeg motivatie hebt kun je echt kilo’s verliezen. In dit artikel vind je een aantal eenvoudige, maar bijzonder effectieve manieren om wat extra kilo’s kwijt te raken.

Focus je op je doel
Het zou kunnen dat je je op dit moment nog steeds verwijten maakt over een dieet dat je niet vol hebt weten te houden. Of je baalt er nog steeds van dat je niet de zelfdiscline hebt gehad elke dag je afslankoefeningen te doen. In plaats van jezelf de put in te praten zou je bij jezelf moeten zeggen: “Ik kan een gezond lichaam krijgen, ik kan afvallen”. Stel jezelf voor hoe je eruit wil zien. Maak dat voor jezelf heel concreet. Hang foto’s op van bekende mensen die het gelukt is af te vallen. En elke keer dat je weer tegen de verleiding moet vechten herhaal dan bij jezelf dat je de gezonde keus wilt maken omdat je weet wat je wilt bereiken.

Zorg dat je geen honger hebt
Denk niet dat je kunt afvallen door op een hongerdieet te gaan of zo min mogelijk calorieën probeert binnen te krijgen – je lichaam zal zich ertegen verzetten. De meest efectieve manier van afslanken is voedsel met weinig vet en met veel complexe carbohydraten, die de calorieën verbranden als ze verteerd worden, eten.

Eet meer groeten
Een pastasalade met wortels, courgettes en tomaten is even lekker en bevat minder calorieën dan een salade met stukjes kip en mayonnaise. Een gezonde salade bevat heel veel vitaminen en mineralen en weinig calorieën. Beperk het gebruik van boter, dressing, olie en kaas.

Ga weer gewone koffie drinken
Inplaast van Capuccino of Wiener Melange met veel melk en slagroom kun je beter gewone koffie drinken. In melk en slagroom zitten enorme hoeveelheden glucose en dus calorieën. Probeer eens zwarte koffie of espresso zonder suiker en je zult snel merken dat dat minstens zo lekker is.

Eet of bereid zoveel mogelijk maaltijden thuis
Uit eten betekent meer eten – en vaak ook nog eens voedsel rijk aan vet en calorieën. Eet zoveel mogelijk thuis en kook gezonde, verse, gerechten. Je eet gezond en bespaart tegelijkertijd een hoop geld. Verwijder alle producten met veel calorieën uit je koelkast en opbergkasten. Vervang ze door gezonde producten. Eet meer voedsel met complexe carbohydraten: fruit, groente, en volkorenproducten.

Eet op je gemak en in alle rust
Leg af en toe je mes en vork neer. Vertel onder het eten aan je partner wat je die dag hebt meegemaakt. De hersenen hebben 20 minuten nodig om het “ik heb genoeg” – signaal door te geven. Wanneer je langzamer eet krijgen de hersenen de tijd je te vertellen
dat je vol zit.

Zorg dat je plezier krijgt in sporten
Wanneer je wilt afvallen is niets zo belangrijk als lichaamsbeweging. Als je elke dag intensief beweegt zal het gewicht dat je door je dieet verliest meer vet en minder spiermassa zijn.
Probeer een vorm van lichaamsbeweging te vinden die je leuk vind – fietsen, wandelen, joggen, enz. Je moet er vooral plezier in hebben, anders houd je het nooit lang vol.
Maak een vaste tijd vrij voor je dagelijkse training. Regelmaat zorgt voor continuiteit en geeft je zelfvertrouwen.
Doe niet te ingewikkeld en draag gemakkelijke kleding en schoenen.
Zorg dat je voldoende uitrust en geniet van de goede nachtrust die je dankzij je training geniet.
Leer positieve mensen kennen die je door hun activiteiten en interesses kunnen inspireren.
Blijf bij de basis en je zult zeker succes hebben

Schrijf een reactie