Afslank Artikelen

Slimme tips voor uit eten

Wanneer je op dieet bent valt het niet mee om nog te genieten van uit eten gaan. Op het menu staan verleidelijke calorierijke gerechten die meestal in enorme porties worden geserveerd. Wanneer je op dieet bent zul je een strategie moeten bedenken om je toch aan je dieet te houden. Helemaal niet meer uit eten gaan is bijna ondoenlijk – het is onderdeel van de moderne levensstijl geworden.

De volgende tips kunnen je helpen.

Geniet van je diner, maar train de calorieën er weer af
Vaak ga je uit eten om een speciale gelegenheid te vieren, of om jezelf eens goed te verwennen na een drukke week. Ons dieet is dan wel het laatste waar we aan denken. Als je weet dat je ‘s-avonds uit eten gaat, doe dan ‘s-morgens wat langer je afslankoefeningen. Wat je ook niet zou moeten doen is hongerig naar het restaurant gaan. De kans is dan groot dat je meer eet dan je wilt. Ontzeg je het plezier van gezellig uit eten gaan niet, maar zorg voor de juiste balans.

Bepaal vooraf wat je wilt eten
Probeer te weten te komen wat er op het menu staat en kies vooraf wat je wilt eten en wat niet. Het is geen slecht idee van te voren het restaurant op te bellen en te vragen of ze iets speciaals – en gezonds – voor je klaar kunnen maken.

Wees niet te streng; zoek compromissen. Wanneer je perse een glas wijn bij je eten wilt, sla dan het voorgerecht of desert over; heb je ontzettend veel zin in dat heerlijke, maar calorierijke desert? Kies dan bv in plaats van een vlees- voor een visgerecht.

Kies vullende voorgerechten met weinig calorieën
Begin je maaltijd met een lichte soep. Dat vult goed en bevat heel weinig calorieën. Kies pittige gerechten; van gekruid voedsel krijg je eerder een voldaan gevoel dan van minder gekruide gerechten.

Arriveer nooit hongerig
Zoals al geschreven, ga nooit hongerig een restaurant binnen. Dat is een valkuil voor iedereen die op dieet is. De kans is groot dat je al je goede voornemens overboord zet zodra je het menu openslaat en al die heerlijk gerechten voor je ziet. Eet voor vertrek een salade met veel vezelrijke ingrediënten.

Let op je porties
De porties die in de meeste restaurants worden geserveerd zijn vaak veel groter dan thuis. Niemand verplicht je alles op te eten. Kauw langzaam en stop wanneer je vol zit.

Geniet van je gezelschap
Uit eten gaan is meer dan alleen eten. Het gaat om de mensen met wie je bent, de speciale gelegenheid die je viert en de luxe van het bediend worden. Geniet ervan. Lach. Ontspan.

Probeer je dus de volgende keer dat je uit eten gaat zoveel mogelijk aan je dieet te houden. Het beste dieet is een dieet dat je er niet van weerhoudt plezier te hebben.

Schrijf een reactie