Afslank Artikelen

Snelste Manier om Gewicht te Verliezen

Wil jij weten wat de snelste manier is om gewicht te verliezen? Als dit het geval is ben je op het juiste adres beland. De tips die je in dit artikel kunt vinden zijn niet gebaseerd op het uithongeren van jezelf en slechte afval methodes. Een verkeerde afval methode kan nare gevolgen hebben. Je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig en wanneer je je lichaam deze voedingsstoffen onthoud kan dit ernstige gevolgen hebben.

Drink Water
Misschien wel de gemakkelijkste tip die er bestaat is het drinken van voldoende water. Het drinken van voldoende water speelt een grote rol in het afval proces. Als je water drinkt neem je je eetlust weg. Hiernaast houdt het je maag vol en zorgt het ervoor dat je niet uitdroogt. Omdat je misschien wat minder bent gaan eten is het belangrijk dat je toch voldoende water binnenkrijgt aangezien er ook veel water in voedsel zit. In veel gevallen denk je dat je honger hebt terwijl je lichaam eigenlijk alleen wat water nodig heeft.
Water helpt het lichaam om het opgeslagen vet te verbruiken. Hiernaast heeft het water ook een reinigende functie en zal je meer en sneller afvalstoffen uit je lichaam halen via je urine bijvoorbeeld.
Door het drinken van water zet je je lichaam ook aan het werk. Geloof het of niet maar door het drinken van water alleen al verbrandt je zo’n 60 calorieën per dag. Dit betekent dat je per week zo’n 420 calorieën verbruikt. Zo vang je meer dan twee vliegen in één klap. Zeker als het water wat kouder is moet je lichaam wat meer energie en dus calorieën gebruiken om het water op lichaamstemperatuur te brengen.

Regelmatig Eten
Het eten van vijf maaltijden per dag is voldoende als je wilt afvallen. Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag. Zorg ervoor dat je deze niet overslaat want je hebt voldoende voedingsstoffen nodig om je lichaam en je metabolisme op gang te krijgen ‘s ochtends. Als je goed ontbijt zal het er ook voor zorgen dat je minder honger hebt in de loop van de dag waardoor je minder snel naar een snack of iets dergelijks zal grijpen.
Probeer na elke twee á drie uur na je ontbijt iets te eten. Zorg er echter wel voor dat je niet meer calorieën binnen krijgt dan je verbrand anders ga je deze weer opslaan in de vorm van vet.

Eet Voldoende Granen
Als je voldoende granen eet zal je je gezonder voelen. Net als met water, zorgen granen ervoor dat je vol komt te zitten en daarom zal je minder honger krijgen. Granen zijn plantaardige voedingsstoffen. Omdat ons lichaam ze niet kan verteren zal je minder calorieën opnemen.
Hiernaast is voedsel dat voornamelijk uit granen bestaat vaak calorie arm. Denk bijvoorbeeld aan bruin brood en muesli, dit voedsel is rijk aan granen en vult je dusdanig dat je hongergevoel voor een langere periode weg zal blijven. Ook rijst, broccoli, aardappelen, vijgen, appels en bonen zijn goede opties.

Eet meer Onverzadigde Vetten en Koolhydraat rijk voedsel.
Er zijn twee verschillende soorten vetten, namelijk verzadigde en onverzadigde vetten. De onverzadigde vetten helpen je lichaam door het cholesterol gehalte te verlagen terwijl verzadigde vetten het tegenovergestelde doen en dit gehalte verhogen. Het cholesterol gehalte is gekoppeld aan risico op hart- en vaatziekten. Des te hoger het cholesterol gehalte, des te groter de kans op ernstige ziekten.
Als je onverzadigde vetten tot je wilt nemen is het eten van vis of wat noten aangeraden. Wat je kunt doen om de inname van verzadigde vetten te verminderen is het eten van margarine en halvarine in plaats van roomboter, het eten van kip en vis in plaats van rood vlees en minder of zelfs geen koekjes, chips en dergelijk voedsel eten dat rijk is aan verzadigde vetten.

Schrijf een reactie