Afslank Artikelen

Spieropbouw om vet te verbranden

Als het op gewichtsverlies aankomt, denken veel mensen aan de cijfers op de weegschaal. Waar het echter echt om gaat is afvallen. De realiteit is dat hoewel gewicht ons veel over ons lichaam vertelt, niet het volledige verhaal weergeeft. Spierweefsel weegt meer dan vet en het verkrijgen van spierweefsel maakt het moeilijker om kleinere cijfers op te weegschaal te zien. Spieren helpen ons echter om beter vet te verbranden en geven ons ook een slankere figuur.

Meer calorieën verbranden.
Ons lichaam verbrandt de hele dag lang calorieën, terwijl we rusten, werken, en zelfs slapen. Hoe meer spieren ons lichaam heeft, hoe meer calorieën het verbrandt. Dit omvat het verbranden van meer calorieën terwijl je rust, terwijl je slaapt, terwijl je werkt en terwijl je aan lichaamsbeweging doet.

Verbrand meer vet.
Wanneer ons lichaam de calorieën verbrandt die we consumeren, gaat het vervolgens over op het verbranden van andere materialen in ons lichaam. De spier is het makkelijkste weefsel in het lichaam om te verbranden. Als je werkt aan het opbouwen van je spieren, hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van spierweefsel. In plaats daarvan zal het lichaam werken aan het verbranden van vetten.

Manieren om spierweefsel op te bouwen.
Er zijn veel verschillende manieren die kunnen helpen bij het opbouwen van spierweefsel. Elke oefening zal u helpen spieren op te bouwen en als gevolg meer vet te verbranden.
Interval-training is het proces van langzaam joggen, dan een paar minuten zo snel lopen als je kan en dan opnieuw vertragen. Je blijft het proces opnieuw en opnieuw doen. Dit bouwt spierweefsel op in de benen.
Gewichtheffen is een geweldige manier om spieren op te bouwen. U kunt trainen op de sportschool of thuis met halters.
Gewichtloze training kan worden gedaan met behulp van het lichaam als een vorm van gewicht. Dit kunnen onder meer push-ups, sit-ups en squats zijn.

Spieren zonder te gespierd te worden
Veel mensen, vooral vrouwen, zijn bezorgd dat ze door aan training te doen om hun spieren op te bouwen , overdreven gespierd zullen worden. Terwijl er sommigen hard werken om het lichaam van een bodybuilder te hebben, zijn er anderen die deze look niet zo mooi vinden. Je kan trainen en spieren opbouwen zonder al te gespierd te worden. Werk aan je spieren totdat je een lichaam hebt waarmee je tevreden bent en blijf dan trainen zonder het gewicht of de duur van de training te verhogen.

Een betere manier om te meten.
Omdat vet meer weegt dan spieren is het gebruikelijk voor mensen te voorkomen dat ze spieren opbouwen. Je verliest namelijk niet zoveel gewicht of je merkt het niet zo snel op als je jezelf weegt op een weegschaal. In plaats van op een weegschaal te gaan staan, zou je regelmatig je taille en andere delen van je lichaam moeten meten. Spier is veel dunner dan vet en je zult een groter verschil merken dan op de weegschaal.

Spierweefsel opbouwen is de beste manier om meer vet te verbranden zonder er harder voor te werken. Jouw lichaam zal dan beter voor je werken zodat je meer calorieën verbrandt terwijl je rust. De beste manier om meer vet verbranden is om meer spieren op te bouwen.

Schrijf een reactie