Afslank Artikelen

Tips om door het gewichtsverlies plateau te breken

gewichtsverlies plateau

Veel mensen die proberen om af te vallen worstelen met gewichtsverlies plateaus. Vaak komt er een moment waarop je gewoon geen gewicht meer blijkt te verliezen, zelfs als dat nog nodig is. Voorbij deze plateaus geraken is belangrijk, maar kan soms moeilijk zijn.

Mediteer.

Sommige mensen zijn bang van meditatie. Het is echter mogelijk om meditatie te gebruiken om je te helpen met het doorbreken van dit plateau. Je moet je eigen succes voor ogen zien, je lichaam laten weten dat het moet blijven doorgaan met afvallen en je geest klaarmaken voor het gewichtsverlies.

Houd een voedingsdagboek bij.

Vaak kan je veranderingen maken in jouw dieet. Soms zijn deze moeilijk te zien, maar als je ze vindt, kan je de veranderingen maken die voor je lichaam nodig zijn om succesvol te zijn. Om ze te vinden houd je best een dagboek bij en noteer je alle voedsel dat je eet. Zorg ervoor dat je de tijd ook vermeld. Je moet ook overwegen om je ervaringen op te schrijven elke keer dat je verlangt naar voedsel of onbedwingbare trek krijgt. Dit kan je ook helpen bij het identificeren van jouw eetgewoonten en hoe ze beter te maken.

Schrap 100 tot 200 calorieën.

Gebruik vezelrijk voedsel, vers voedsel, en items om je te helpen een extra 100 tot 200 calorieën uit je dagelijkse voeding te schrappen. Dit maakt het gemakkelijker langs het gewichtsverlies plateau te duwen. Dit kleine aantal kan genoeg zijn om langs je dieet kwesties te duwen.

Ga niet meer uit eten.

Als je uit eten gaat en je worstelt met een plateau gewichtsverlies, heb je een optie om niet meer uit eten te gaan. Vaak is het moeilijk om een dieet vol te houden en tegelijkertijd een restaurant van welke aard ook te bezoeken. Het volledig vermijden van het probleem is de beste optie.

Beheer je honger.

Je moet je honger proberen te beheren met vet-arme eiwitten, vezelrijk voedsel en groenten en fruit. Als je uit deze categorieën iets kiest om te eten, zal dit een verschil in jouw dieet maken.

Sport meer.

Je kan een elke dag een korte wandeling maken om voorbij dat gewichtsverlies plateau te geraken. Dit zou kunnen betekenen dat je een blokje omloopt, tijdens de lunch-pauze een wandeling maakt of de loopband gebruikt. Je kan ook een stappenteller aankopen en het aantal stappen dat je per dag zet proberen te verhogen.

Verminder je stress.

Stress maakt het moeilijk om gewicht te verliezen. Vaak bestrijden mensen het door te eten. Hun lichaam heeft ook de neiging om te proberen vast te houden aan hun gewicht als ze met stress te maken hebben. Je kan mediteren, gebruik maken van yoga, ademhalingsoefeningen proberen en werken aan het vermijden van hoe je reageert op stress.

Met deze dingen kan je door dat gewichtsverlies plateau duwen. Het is waar dat het niet makkelijk zal zijn, maar het zal de moeite waard zijn. Je kan vervolgens jouw streefgewicht bereiken of het gezonde gewicht dat je nodig hebt. Je kan voor de rest van je leven blijven profiteren van deze dingen.

Schrijf een reactie