Afslank Artikelen

Tips om van baby-gewicht af te geraken

Het is makkelijk om veel gewichtstoename op te lopen tijdens de zwangerschap en het is nu eenmaal te verwachten. Je eet, je baby groeit, en als het allemaal afgelopen is, blijf je zitten met de extra’s. Zo eenvoudig is dat. Maar ook al is het dan zo makkelijk om erbij te komen, het is niet gemakkelijk om het weer kwijt te spelen. Met de juiste tips kan je het doen.

Borstvoeding.
Hoewel het geen goed idee om is te beslissen om borstvoeding te geven alleen maar omdat het je kan helpen, is het een feit dat het kan helpen. Het vergt meer calorieën om melk aan te maken dan om een flesje uit te spoelen en een formule voor te bereiden. Dit is een natuurlijk middel om extra baby-gewicht te verliezen.

Eet gezond.
Het is vrij algemeen bekend dat gezond eten belangrijk is voor gewichtsverlies. Het moeilijke hieraan is dat je wel eens alle goede eetgewoonten laat gaan tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen geven toe aan hun verlangens tijdens de zwangerschap, omdat ze toch zullen aankomen. Nu moet je weer positief gaan eten.

Lichaamsbeweging.
Yep, het is terug naar de basis. Gewichtsverlies vereist oefening. Nu ben je een nieuwe moeder en de tijd lijkt erg krap. Uitzoeken wanneer te sporten kan een beetje moeilijk zijn. Hier zijn enkele geweldige tips.
Sport met je baby. Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen met je baby als vorm van verzet. Dit is leuk voor hen, goed voor jou, en je brengt tijd met hen door om hen op weg te helpen. Zorg ervoor dat ze niet te kort ervoor gegeten hebben.
Ga voor een wandeling. Draag de baby ofwel in een draagdoek of in de kinderwagen. Hoe dan ook geeft dit je meer weerstand. Buitenshuis tijd doorbrengen is zowel goed voor hen als voor jou.
Probeer tijd in te voeren om te sporten tijdens de dutjes. Het is waar dat een groot deel van je ernaar verlangt zelf een dutje te doen wanneer je baby dit doet, maar als je in de plaats daarvan oefeningen doet, zal je meer energie hebben.

Doe mee met andere moeders.
Er is geen twijfel aan. U bent niet alleen. U kunt meedoen met andere moeders die onlangs een baby hebben gekregen. Zij zullen je ondersteunen, begrijpen waar je vandaan komt, je helpen, en ze zijn leuk om samen oefeningen mee te doen. Daarbij kunnen je kinderen samen spelen.

Gun het tijd.
Het voelt waarschijnlijk alsof al dat gewicht er in een hele korte periode is bijgekomen. Maar het afvallen voelt pijnlijk traag aan. Maak je geen zorgen, geef het tijd. De meeste deskundigen stellen dat terwijl het baby-gewicht er in 9 maanden bijkomt, je ten minste 18 maanden tot 2 jaar moet rekenen om het er weer af te krijgen. Als het je tweede kind is, bereid je dan voor op een beetje langer.

Van baby-gewicht afraken is niet onmogelijk, maar het is niet gemakkelijk. Veel plezier ermee, geniet ervan om terug in vorm te zijn, en houdt het licht. Neem het niet te serieus of het zal alleen moeilijker worden te vechten tegen je negatieve gedachten.

Schrijf een reactie