Afslank Artikelen

tips voor het kopen van een loopband

Hoe kies je de juiste loopband?

Cardiovasculaire fitness is een heel goede manier om af te vallen. Door caradiovasculaire oefeningen te doen dwing je je lichaam calorieën te verbranden – je hebt immers energie nodig. Alle calorieën die je verbrandt worden niet omgezet in vet. Voor heel veel mensen is cardio succesvol gebleken. Als jij dus nog steeds droomt van een slank en sexy lichaam zou je je eens moeten laten informeren over de mogelijkheden van cardio.

Er zijn veel vormen van cardio: je hoeft er niet perse voor naar de sportschool. Ook zwemmen, wandelen, joggen, dansen en klimmen zijn vormen van cardio. Maar stel nu dat je niet zoveel tijd hebt. Dat het regent en je dus niet kan gaan wandelen of joggen? Dat de dichtsbijzijnde sportschool op een uur afstand ligt?

Wel eens aan een loopband gedacht?

Afvallen met behulp van een loopband heeft veel voordelen

De loopband is in korte tijd erg populair geworden. Niet alleen bij mensen die willen afvallen, maar ook bij mensen die fit en in conditie willen blijven. Het heeft veel voordelen een loopband in huis te hebben. Je kunt je cardio in je veilige privéomgeving doen, je hoeft niet naar een sportschool te rijden en je hoeft nooit op je beurt te wachten.

Voor je een loopband aanschaft is het goed over een paar dingen na te denken. In de eerste plaats moet je een plek vinden waar de loopband kan staan. Meet de plek op, en neem de maten ruim: het is prettig om wat ruimte om je heen te hebben als je aan het lopen bent. Zowel jij als je machine hebben ruimte nodig om te ademen.

Draag wanneer je naar de winkel gaat om een loopband uit te proberen de kleren die je wilt gebruiken om te rennen. Het is vooral belangrijk om dezelfde schoenen te dragen. Daarmee creëer je dezelfde omstandigheden als thuis. De banden die er het mooiste uitzien zijn niet altijd de beste, en de duurste banden zijn niet altijd de loopbanden waar jij het beste op loopt.

Tips voor het kopen van een loopband…

1.Ga voor een zware motor. Het gaat niet om het piekvermogen maar om het duurvermogen. Hoe zwaarder de motor hoe langer de loopband meegaat. Iemand die 90 kilo weegt heeft een loopband van minstens 1.5 KW duurvermogen nodig.
2.Controleer de dikte van de band. Koop een loopband met een dikte van zeker 2 tot 2,5 centimeter. Dat is comfortabeler in het gebruik.
3.De oppervlakte van de band is ook belangrijk. Die moet zeker 120 bij 45 cm bedragen.
4.Het belangrijkste is dat er garantie op je loopband zit. Een garantie van 2 jaar is het minimum en probeer altijd 3 jaar te krijgen.

Ga vandaag nog een kijkje nemen in de sportwinkel en misschien kun je volgende week al beginnen met effectief af te vallen!

Schrijf een reactie