Afslank Artikelen

Train ‘s-morgens en niet in de avond

Moet ik ‘s-morgens of ‘s-avonds trainen?

Trainen, of het nu fitnessen of gewoon gezond bewegen is, is de beste manier om af te vallen. Je kunt allerlei afslankproducten proberen, maar niets is zo effectief als het doen van oefeningen. Een dieet is een heel goed idee, maar zonder dat je meer gaat bewegen wordt elk dieet een marteling. Het duurt veel te lang voor je resultaat ziet en je loopt het risico dat de kilo’s er zo weer aanzitten als je stopt met je dieet.

Wanneer je besloten hebt met een trainingsprogramma te beginnen vraag je je waarschijnlijk af wat de beste tijd is om te trainen. Als je thuiskomt van je werk? Of juist voor je naar je werk gaat? We hebben het allemaal erg druk en het zal niet meevallen om tijd vrij te maken om te fitnessen.

Als we dat even buiten beschouwing laten, wat is dan de beste tijd om te trainen? Het antwoord is ‘s-morgens. Op de vraag waarom geven we hieronder antwoord.

De ochtend is de beste tijd voor je oefeningen – de feiten op een rij!

1.Wanneer je ‘s-morgens vroeg je trainingsprogramma afwerkt stimuleert dat je stofwisseling. Je stofwisseling komt goed op gang en blijft de hele dag op dat niveau. Dit betekent dat je lichaam de calorieën die je die dag binnenkrijgt sneller en efficiënter verbrandt.
2.Van trainen wordt je energiek. Je voel je een stuk fitter en de kans op een dip na de lunch is een stuk kleiner. Wanneer je de hele dag actief blijft, verbrand je meer calorieën.
3.Stevig bewegen heeft ook een gunstige invloed op je geest. Wanneer je ‘s-morgens hebt getraind heb je de hele dag door minder honger.
4.Wanneer je constant elke morgen traint zet je als het ware je biologische klok op tijd. De biologische klok is er voor verantwoordelijk dat hormonen op de juiste tijd worden vrijgegemaakt en dat het lichaam op de juiste tijd moe wordt. Wanneer je dus in de ochtend traint leer je je biologische klok dat dat de tijd is om hormonen vrij te maken en niet tijdens de nacht.
5.Het is prettig om uit je werk thuis te komen en te weten dat je niets meer hoeft te doen. Het valt niet mee om je na een zware dag nog te motiveren om oefeningen te gaan doen.
6.Door ‘s-morgens te trainen wordt je ook geestelijk goed wakker. Dat maakt je een stuk scherper in de eerste uren op het werk of op school.
7.Een bijkomend voordeel is dat het in de sportschool of in het park ‘s-morgens vroeg veel rustiger is. De meeste mensen doen hun fitness-oefeningen als ze uit hun werk komen.

Fitnessen is heel gezond en dè manier om verantwoord af te vallen. We profiteren er het meest van wanneer we het in de ochtend doen.

Schrijf een reactie