Afslank Artikelen

Uw Stofwisseling Een Oppepper Geven!

De stofwisseling is een complex biochemisch proces waarbij voedingsstoffen in het lichaam omgezet worden in de energie die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

Het doel van de stofwisseling
Dus zoals gezegd, het lichaam heeft voedingsstoffen afkomstig uit voedsel nodig om te kunnen functioneren. Via het stofwisselingsproces wordt energie gewonnen uit de voedingsstoffen die je lichaam via je mond binnenkomen. Het is dan ook logisch dat het van belang is gezond en goed te eten omdat dit direct zijn effect heeft op de stofwisseling. Stofwisseling creëert niet alleen de broodnodige energie die het lichaam nodig heeft, maar het zorgt er ook voor dat het lichaam alle bruikbare stoffen uit het voedsel opneemt, dat de spijsvertering werkt en dat giftige stoffen zoals alcohol en drugs het lichaam vlot verlaten.

Het ligt dus voor de hand dat de stofwisseling een absoluut essentieel proces binnen het lichaam is. Zonder stofwisseling kan een mens simpelweg niet overleven. Het is dus van belang te weten hoe de stofwisseling werkt en het is uiterst belangrijk voldoende en goed te eten zodat het stofwisselingsproces door kan blijven gaan.

De stofwisseling kan een oppepper worden gegeven met het juiste voedsel en specifieke oefeningen. Let echter wel dat voedsel een grotere impact op de stofwisseling heeft dan oefeningen. Bepaald eten heeft een diuretische bijwerking, wat er simpelweg voor zorgt dat het aanwezige vet in het lichaam vlotter oplost en afgevoerd wordt via de spijsvertering. Door het eten van dit specifieke voedsel valt u af.

Etenswaren dat de stofwisseling een oppepper geeft
Cayenne peper: het Institute Of Oxfod Polytechnic heeft aangetoond dat het mogelijk is met deze peper de stofwisseling een oppepper van zelfs 20% te geven! Het heeft eveneens een vet oplossende werking in met name de aders. Daarnaast is het gewoon een heerlijk smakelijk pepertje voor in diverse maaltijden.

Salsa: Met salsa kunt u de stofwisseling met zelfs 20% versnellen. U kunt salsa combineren met gebakken aardappels, groenten of roereieren.

Hete pepers: Door 3 gram peper met een 766 calorieën maaltijd te combineren kun u uw stofwisseling enorm versnellen.

Mosterd en chili saus: Door 3 tot 5 theelepels mosterd of hete chili saus aan een maaltijd toe te voegen kunt u uw stofwisseling met zelfs 30% versnellen. Deze twee hete voedingsmiddelen zorgen ervoor dat u tot 3 uur na de maaltijd nog calorieën aan het verbranden bent! U kunt in totaal 76 calorieën verbranden dankzij deze twee hete sausjes.

IJswater: water is natuurlijk altijd goed voor het lichaam omdat het afvalstoffen afvoert. IJswater is nog beter omdat het lichaam harder moet werken om dit water op lichaamstemperatuur te krijgen.

Er zijn hiernaast nog meerdere voedingsmiddelen verkrijgbaar die stuk voor stuk de stofwisseling een oppepper geven. Denk hierbij aan groene thee, appel cider, thermogenische cocktails, kool, selderij, spruitjes, bloemkool, broccoli, citroen, azijn, vinaigrette, appel, grapefruit, bessen, sinaasappels, peren en perziken.

Fruitsoorten met een hoog glycemisch gehalte zorgen ook voor een versnelde stofwisseling. Denk hierbij aan papaja, mango, banaan, rozijnen, abrikozen en watermeloen.

Andere voedingsmiddelen die de stofwisseling een oppepper geven zijn vette vis, soep, havermeel, en pompernikkel brood.

Schrijf een reactie