Afslank Artikelen

Vaak gebruikte excuses voor overgewicht en hoe je ze bestrijdt

We hebben vaak excuses voor overgewicht. Het kunnen identificeren van deze excuses en ze bestrijden is belangrijk. Hier beschrijven we hoe je deze excuses kan weerleggen en kan beginnen werken aan je doel om af te vallen.

Gezond eten is te duur.
Dit is echt een gemeenschappelijk probleem. Er zijn een paar verschillende dingen die moeten overwogen worden. Dit is een gemakkelijk excuus omdat het vaak ten minste gedeeltelijk waar is.
Hier zijn echter enkele dingen om in het achterhoofd te houden.
Stop met uit eten te gaan, het zal nooit goedkoper zijn dan wanneer je thuis eet
Stop met voorverpakte maaltijden. Ja, zelf iets klaarmaken is meer werk maar ook een stuk goedkoper.
Koop groenten en fruit diepgevroren en in blik. Het is waar dat ze niet zo gezond zijn als hun verse tegenhangers, maar ze zijn nog steeds gezonder dan dat je helemaal geen groenten en fruit eet
Hou de uitverkoop in winkels in het oog, koop groenten en fruit van het seizoen en zoek coupons. Bezoek in de zomer ook je lokale markt.
Denk tenslotte na over de grootte van je porties. Je hebt meer kans om meer suikerhoudende voedingsmiddelen, chips en andere “junkfood” te eten dan de gezonde alternatieven. Dit zorgt ervoor dat je aankomt in omvang.

Ik heb geen tijd voor lichaamsbeweging.
Tijd is krap voor iedereen, maar als je kijkt naar hoe je jouw tijd besteedt, zal je merken dat er ergens wel tijd is voor lichaamsbeweging. Je kan het altijd ergens tussenvoegen. Als je TV kijkt, een boek leest, surft op het internet of andere soorten van recreatieve activiteiten doet, dan heb je ook tijd voor lichaamsbeweging. Daarbij heb je meer energie voor andere dingen als je aan lichaamsbeweging doet.

Erfelijkheid: mijn hele familie is zwaarlijvig.
Erfelijkheid speelt een rol in hoe gemakkelijk het voor jou is om zwaarlijving te worden. Je hebt echter de macht om dit te bestrijden. Het enige wat je hoeft te doen is toewijding te hebben. Er zijn magere mensen met dikke ouders en dit kan jijzelf zijn.

Mijn familie eet ongezond.
De meeste van ons hebben een gezin en het is waar dat dit gezin even graag junkfood eet als wij. Vaak is dit een gemakkelijk excuus om te hebben. “Mijn kinderen wilden pizza” of “Mijn man nam ons mee naar McDonalds”. Dit is normaal, je bent niet alleen. Je hebt eigenlijk een paar keuzes.
Zorg ervoor dat je hele familie gezond eet. Dit zal een groot verschil maken in hun leven, al bij al leer je hen voedingsgewoonten aan voor de toekomst. Het is waar dat het werk zal vereisen om er te komen, maar je kan het.
Zorg ervoor dat ongezond eten zeldzaam is. Je kunt nog steeds pizza eten, maar beperk het wel. Laat jouw kinderen niet beslissen wanneer jullie pizza eten maar trakteer ze in plaats daarvan op een verwennerij.
Ten slotte is het goed om alternatieven te hebben als jouw familie regelmatig ongezond eet. Hierdoor ben je van tevoren voorbereid.

Het is belangrijk om de excuses die je hebt te bestrijden. Het is belangrijk voor jouw gewichtsverlies. Het is hoe je je afslankingsdoelen zal bereiken.

Schrijf een reactie