Afslank Artikelen

Veelvoorkomende obstakels bij het afslanken en hoe je ze kunt overwinnen

Je hebt het al zo vaak gezegd: Ik wil nu afvallen, ik wil slank zijn, ik wil voor de zomer in die sexy bikini passen. Maar twee, drie maanden later ben je nog steeds op jezelfde gewicht. Heb je nog steeds hetzelfde figuur. Je bent niet de enige. Veel mensen die af willen vallen komen er achter dat je lichaam er zich weinig van aantrekt wat jij wilt. We gaan in dit artikel in op een paar van de meest voorkomende obstakels. Lees dus verder als je jezelf niet nog een keer wilt teleurstellen.

Obstakel Een : Tijdgebrek
Je hebt gelijk: je hebt het altijd druk en je agenda is overvol. Maar het feit dat je geen uur vrij kunt maken om naar de sportschool te gaan betekent nog niet dat je helemaal geen oefeningen zou kunnen doen. Je kunt vast wel een paar keer per dag vijf minuten vrijmaken.
De meest gewone dingen kunnen helpen: je auto wat verder weg parkeren zodat je een stukje moet lopen, de trap nemen op kantoor, met je kinderen spelen – elke minuut helpt en kan als oefening worden gezien. Als je vrije tijd hebt gebruik die dan niet voor het kijken van televisie, maar doe iets actiefs: bowlen, dansen, tennissen, voetballen, om maar een paar gezonde activiteiten op te noemen.

Obstakel Twee: Te hoge verwachtingen
Natuurlijk, je mag dagdromen van jezelf in die spannende bikini, maar als je van jezelf verwacht dat je die volgende week aan kan dan houd je jezelf voor de gek. Het stellen van doelen is prima, maar als je te hoge verwachtingen koestert kun je alleen maar teleurgesteld worden. Teleurstelling en frustratie zullen er al snel toe leiden dat je je oefeningen en nieuwe gezonde levenstijl opgeeft.
Zorg voor realistische verwachtingen waar je aan kunt voldoen en bedenk dat je regelmatig te maken krijgt met gewichtsplateaus. Een punt waarop, hoe je ook oefent, even geen gewicht meer verliest.

Obstakel Drie: Verleidingen
Bedenk dat je altijd en overal met verleidingen te maken zult krijgen; feestjes, trouwerijen, verjaardagen en zo voort. Een van de belangrijkste eigenschappen die je moet ontwikkelen is zelfbeheersing. Dit betekent niet dat je nooit meer iets lekkers kunt eten. Dat zou alleen maar tot frustratie leiden. Als je je goed voorbereid op de verleidelijke situaties en je kunt beheersen kun je best wel af en toe een gebakje eten.

Obstakael Vier: Afslanken heeft geen prioriteit
We leven tegenwoordig allemaal een hectisch en snel leven. Het volhouden van je oefeningen en je gezonde dieet is niet altijd makkelijk. Toch moet het je eerste prioriteit zijn. Vind genoeg tijd in je drukke programma om je oefeningen te doen en gezonde maaltijden klaar te maken. Als het je niet lukt elke dag gezond te koken is het een goed idee gedurende het weekend te koken en de maaltijden in de koelkast te bewaren. In plaats van je te laten verleiden door een gemakkelijke ongezonde snack hoef je dan alleen maar je gezonde maaltijd op te warmen.
Of je nu al veel van deze obstakels bent tegengekomen of dat je nu pas tegen ze aanloopt: bedenk dat iedereen die wil afslanken met deze obstakels te maken krijgt en dat je met een klein beetje voorbereiding en een kleine verandering in je gedragspatroon al veel van die obstakels uit de weg kan ruimen.

Schrijf een reactie