Afslank Artikelen

veilige afslanktips

Snel en effectief afslanken

Er is geen gebrek aan dieeten en programma’s die je beloven dat je snel en effectief af kunt vallen. Je komt zich tegen op de TV, op het internet en zelfs op straat wordt je regelmatig geconfronteerd met billboards die je een slank en fit lichaam beloven. De afslankindustrie is een miljardenbusiness en de producenten doen er alles aan jou te verleiden hun producten te kopen.

Eén woord kom je zelden tegen in al de reclameslogans: het woord veilig. Vraag jezelf voor je aan een nieuw programma of dieet begint altijd af of het wel veilig is. Dit is beslist geen overbodige luxe, er zijn al heel wat afslankproducten op de markt geweest die gevaarlijk voor de gezondheid bleken te zijn. Bedenk dat je allereerst wilt afvallen omdat het goed is voor je gezondheid. Koop dus geen product waarmee je misschien afvalt, maar waarmee je je doel – een gezonder lichaam, niet bereikt.

Als je niet helemaal zeker bent of het dieet of afslankprogramma dat je nu volgt wel veilig is stop er dan mee, en raadpleeg eerst een arts. Als je absoluut veilig af wilt afvallen is het het beste om het simpel te houden. Hieronder geven we je een paar tips om op een eenvoudige en veilige manier effectief gewicht te verliezen.

Een paar afslanktips

1.Ga altijd even bij je huisarts voor je aan een dieet of fitnessprogramma begint. Je arts kan boordelen of je er goed aandoet het dieet of programma te volgen.
2. Eet voedsel dat arm is aan vet en zorg dat je voldoende water drinkt. Vermijd extreme dieeten of programma’s. Je valt misschien even af, maar het is heel moeilijk om op de langere termijn vol te houden. Wees realistisch.
3.Probeer niet zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Ons lichaam heeft de tijd nodig zich aan te passen. Gun je je lichaam die tijd niet dan kunnen gezondheidsproblemen ontstaan.
4.Drink minder frisdrank. Frisdrank is slecht voor de gezondheid omdat het veel suiker en sodium bevat. Suiker dat niet wordt verbrand wordt in het lichaam als vet opgeslagen – daar komen dus die dikke armen en dat buikje vandaan. Sodium houdt vocht vast. Teveel vocht maakt het lichaam zwaarder.
5.Gun je lichaam voldoende rust. Ook stress kan overgewicht veroorzaken. Met een goed uitgerust lichaam ben je beter in staat met stress om te gaan. Het lichaam heeft ook rust nodig voor de celopbouw die je nodig hebt om overdag goed te functioneren – zelfs als je op dieet bent.

Besef dat er geen wondermiddel bestaat waardoor je in een weekje een droomfiguur krijgt. Afslanken betekent hard werken. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen. Maar als je uiteindelijk je doel bereikt hebt en het moment komt dat je je nieuwe ik in de spiegel ziet, heb je alle reden trots op jezelf te zijn. Begin dus nu en binnenkort mag ook jij van dat moment genieten!

Schrijf een reactie