Afslank Artikelen

Verassende afslanktips

Eet wat vaker
Het algemene idee is dat je als je af wilt slanken, je minder zult moeten eten. In werkelijkheid is het heel ongezond voor het lichaam om zo min mogelijk te eten. Als je de reguliere maaltijden overslaat zul je merken dat je je te buiten gaat aan allerlei tussendoortjes en uiteindelijk meer en ongezonder eet. Als je af wilt vallen is het het beste om veel kleine maaltijden, met een tussenpoos van 3-4 uur, te gebruiken. Je zult minder honger heb als je begint aan een maaltijd en uiteindelijk minder eten.

Eet groene bladgroenten en fruit
Dit is een voedingscategorie die weinig calorieën bevat. Je kunt er dus zoveel van eten als je wilt. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond. Van groeten kun je gerust vaker opscheppen en fruit kun je de hele dag door eten.

Eet veel vezelrijk voedsel
Als je wilt afslanken is het heel belangrijk om veel vezelrijk eten op te nemen in je dagelijkse dieet. Het beste vezelrijke product is een appel. Appels kun je zoveel eten als je wilt. Neem dus altijd een appel mee als je het huis uit gaat. Vezelrijk voedsel bevat niet alleen geen calorieën, het ondersteunt ook nog eens de spijsvertering.

Cardiovasculaire fitness
Het is heel belangrijk cardiovasculaire oefeningen op te nemen in je afslankprogramma. Dagelijks 30 minuten cardio is voldoende voor een uitstekend resultaat. Vraag dus je trainer om cardiovasculaire oefeningen op te nemen in je oefenschema.

Drink heel veel water
Een van de beste dingen die je kunt doen als je wilt afslanken is veel water drinken. Het is natuurlijk en gezond. Water helpt de afvalstoffen uit het lichaam te lozen. Drink zo veel water als je kunt en zeg nee tegen cola en andere kunstmatige drankjes.

Loop de kantjes er niet van af
Als je af wilt vallen is het heel belangrijk dat consistent bent en de kantjes er niet van af loopt. Houd je zelf niet voor de gek. Houd je aan je dieet en doe de oefeningen die voorgeschreven zijn. Als je ook maar een dag overslaat zul je merken dat je resultaten tegen vallen.

Het dieet en de oefeningen zijn beide belangrijk
Als je resultaat wilt zien zul je moeten beseffen dat het dieet en de oefeningen even belangrijk zijn. Als je je concentreert op het een ten koste van het ander zul je zien dat je niet (zo snel) afvalt.

Inname en verbranding van calorieën
Bij het samenstellen van je dieet geldt de volgende vuistregel: zorg dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Als het andersom is zet het lichaam de calorieën die niet verbrand worden om in vet. Let dus goed op hoeveel calorieën je tijdens elke maaltijd opneemt, en zorg er vervolgens voor dat je door voldoende beweging de overbodige calorieën allemaal verbrandt.

Schrijf een reactie