Afslank Artikelen

Verlies Vet en Kweek Spieren

Er zijn veel manieren om gewicht te verliezen. Sommige methodes zijn sneller terwijl andere wat langer duren. Sommige methodes zorgen voor bijeffecten die weer voor problemen kunnen zorgen op de lange termijn.

Hoe Vet Te Verliezen

In de loop der jaren zijn er steeds meer mensen met overgewicht te vinden. Gelukkig worden er ook telkens meer ontdekkingen gedaan op het gebied van afvallen en meer afval methodes ontwikkelt. Het verliezen van gewicht is iets anders dan het verliezen van vet. Het is belangrijk om deze twee te onderscheiden.

Als je bijvoorbeeld twee dagen niks eet en verder weinig lichaamsbeweging hebt, zal je spiermassa afnemen en zal je ook veel water verliezen maar je zal geen of amper vet verliezen. Hierdoor zou je kunnen denken dat je lekker veel gewicht hebt verloren in die twee dagen en in feite is dat ook wel zo, het gewicht komt er echter snel weer bij wanneer je wel wat eet. Bovendien is de hierboven omschreven situatie zeer slecht voor je hele gezondheid en zelfs gevaarlijk.

Als je in plaats van vocht en spieren vet wilt verliezen is het belangrijk om de volgende punten in je achterhoofd te houden wanneer je gaat afvallen.

Verlies Vet en Geen Spiermassa

  • Het eerste dat je moet doen als je vet wilt verliezen is je voedingspatroon aanpassen. Zorg dat je een uitgebalanceerd dieet volgt dat zo min mogelijk van de ongezonde verzadigde vetten en voldoende voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft bevat.
  • Zorg ervoor dat je elke dag op bepaalde tijdstippen eet. Dit zal je helpen om een sterker metabolisme te ontwikkelen.
  • Als je oefeningen doet is het handig om ook buikspier oefeningen te doen omdat je zo je buik sterker maakt en ook plaatselijk iets meer vet verbrand. Het is niet bewezen dat je plaatselijk vet kunt verbranden maar je kunt wel je rug en buik sterker maken zodat je lichaam sterker wordt en makkelijker je gewicht kunt dragen.
  • Zorg dat je met regelmaat beweegt als je wilt afvallen. Dit is het meest belangrijke punt omdat je simpelweg calorieën moet verbranden. De calorieën komen gedeeltelijk uit je vetopslag.
  • Als je beweegt zonder gegeten te hebben kan dit een signaal zijn voor je lichaam om juist vet te bewaren in plaats van het te verbranden.
  • Zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Dit neemt niet alleen het hongergevoel weg maar je zult ook niet uitdrogen. Dit is zeker belangrijk wanneer je oefeningen doet.

Pak het Niet Te Hard Aan

Dit is heel belangrijk. Als je wilt afvallen moet je het rustig aan doen. Ten eerste omdat je lichaam moet wennen aan de veranderingen en ten tweede omdat het leven ook leuk moet blijven. Zorg ervoor dat het bewegen leuk blijft en dat het geen verplichting wordt. Sporten, wandelen en fietsen niet jouw ding? Combineer het met winkelen, neem een vriend mee voor een fietstocht of iets dergelijks.

Het dieet dat je wil volgen hoeft niet smakeloos te zijn. Het tegenovergestelde is waar, je kunt net zo goed variëren en lekkere gerechten maken met gezonde basisproducten als met de ongezondere producten. Niet gewend om te koken? Leer het jezelf aan want het kan heel leuk zijn en er zijn tegenwoordig duizenden gezonde recepten op het internet te vinden.

Schrijf een reactie