Afslank Artikelen

Waarom zijn rage diëten slecht?

Omdat gewichtsverlies erg belangrijk is bij veel mensen dezer dagen, worden allerlei diëten meer en meer populair. Woorden worden gebruikt zonder al te veel betekenis te hebben. Een van die woorden is “rage diëten”. De meeste mensen zijn het erover eens dat rage diëten slecht zijn, maar ze leggen nooit uit waarom.

Wat is een bevliegingsdieet?

Een rage dieet wordt eenvoudig gedefinieerd als een trendy dieet dat snel en gemakkelijk gewichtsverlies belooft. Vaak zijn ze kort, gebaseerd op calorie-arme voeding, en worden niet ondersteund door voedingswetenschap. In plaats daarvan zijn er ofwel geen studies of de studies zijn gebaseerd op het feit of je kunt afvallen met het dieet.

Wat zijn rage diëten?
Omdat de definitie er een is die niet helemaal duidelijk is, heeft u enkele voorbeelden nodig. Het makkelijkst te identificeren als een bevliegingsdieet zijn de 1 voedsel diëten. Deze omvatten pompelmoes, kool, of zelfs het Special K dieet. Dan zijn er de korte duur diëten, zoals het 3 dagen dieet.

Andere diëten.
Er is een breed scala van andere diëten die soms beschouwd worden als rage diëten en soms gezien worden als gezonde voeding. Deze omvatten het mediterrane dieet, koolhydraten-arm dieet, en vetarme diëten. Het is de vraag of deze beschouwd moeten worden als modeverschijnsel-diëten. Sommigen zijn gebaseerd op een gezonde voeding, anderen zijn dit niet.

Doe uw onderzoek.
Als u op een dieet bent en u denkt dat het misschien een modeverschijnsel-diëet is, of dat het wellicht niet goed is qua voedingswaarde, is het belangrijk om uw onderzoek te doen. Ga verder dan de mensen die de voeding verkopen en bekijk wat anderen zeggen.

Wat is de grote rage?
Er zijn verschillende dingen die slecht zijn over rage diëten:
In de eerste plaats hebben ze geen betrekking op de problemen die veroorzaakt worden door gewichtsproblemen. Dit kan zorgt ervoor dat het gewicht makkelijk terugkomt na het eerste gewichtsverlies.
Ze zijn niet iets wat u niet kunt handhaven. Deze diëten kan u niet uw hele leven volhouden. Hoe lang kan u bijvoorbeeld leven van pompelmoes en niets anders?

Er zijn ook gezondheidsrisico’s verbonden aan deze diëten. Het is niet gezond om onevenwichtige voeding te eten. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het eerste gewichtsverlies is vochtgewicht. Dit veroorzaakt uitdroging en is geen gewichtsverlies dat kan worden gehandhaafd.
Uw lichaam gaat in honger-modus wanneer het niet genoeg voedingsstoffen krijgt. Het zal de snelheid waarop het calorieën verbrandt vertragen en het zal proberen om vet op te slaan voor toekomstig gebruik.

De meeste van deze rage diëten eindigen met gewichtstoename nadat de diëter de voeding stopt. Dit kan zelfs gebeuren na een paar dagen normaal te eten of bij overeten, wat gebruikelijk is, omdat het lichaam beroofd wordt van wat het nodig heeft om te overleven.

Rage dieëten kunnen gevaarlijk zijn. Het is soms moeilijk te achterhalen of de meer complexe diëten dit probleem hebben, maar hoe eenvoudiger het diëet hoe groter de kans dat er problemen zijn. Doe je onderzoek en voorkom rage diëten.

Schrijf een reactie