Afslank Artikelen

Wanneer niets lijkt te helpen – Wanneer is het tijd voor drastische maatregelen?

Veel mensen die af willen vallen gaan een slank lichaam steeds meer als een fata morgana bechouwen. Elke keer weer horen ze hoe ze het kunnen bereiken, zien ze het duidelijk voor zich, maar als ze dichterbij komen blijkt het een luchtspiegeling. Er zijn mensen die echt niet af kunnen vallen door alleen maar een dieet en oefeningen. De meesten van ons hebben het geduld om langzaam door veel oefeningen te doen en gezonder te gaan eten af te vallen, anderen grijpen naar drastischer maatregelen om zo snel mogelijk van hun overgewicht af te komen.
Hieronder vind je een paar van die radicale ‘oplossingen’ waarmee je vrijwel ogenblikkelijk gewicht kunt verliezen.

Oefenen, oefenen, en nog eens oefenen
Dit is waarschijnlijk de veiligste manier om snel af te vallen. Door afslankoefeningen te doen verbruik je calorieën, versnel je je stofwisseling en versterk je je spieren. Wanneer je het uiterste van je lichaam vergt, geeft het ook endorphinen vrij, en daardoor voel je je goed en relaxed. Er zijn veel voordelen verbonden aan het doen van oefeningen – een daarvan is een slanker en fitter lichaam.

Een crashdieet
Een crashdieet is een extreem dieet waarbij je voor korte tijd bepaalde voedingstoffen, zoals bijvoorbeeld calorieeën, bijna of helemaal niet binnen mag krijgen.. De bedoeling is dat je snel veel gewicht verliest. Doe dit nooit voor langere tijd en maakt er nooit je gewone eetpatroon van. Deze crashdieëten mag je nooit langer dan een paar weken volhouden. Als het al geen onderdeel van je dieet uitmaakt zou je tijdens deze weken ook de calorieën drastisch moeten beperken. Een van de bijwerkingen van dit soort dieëten is dat je slapjes en misselijk voelt. Dat komt omdat het lichaam haar gebruikelijke calorieën en glucose-shots mist.

Liposuctie
De populairste vorm van radicaal afvallen is tegenwoordig liposuctie. Was dit vroeger alleen iets voor rijke filmsterretjes, tegenwoordig kunnen meer mensen het zich veroorloven. Wat er gebeurt is in feite dit: de chirurg maakt een klein gaatje in je huid en zuigt het vet er uit. Liposuctie is zeker niet zonder risico en kan vervelende bijwerkingen hebben. Er bestaat gevaar op infecties en andere complicaties die alleen door nog een operatie kunnen worden verholpen. Liposuctie is een gevaarlijke operatie en zou altijd de laatste strohalm moeten zijn.

Afslankpillen
Afslank- en dieetpillen kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn en zou je alleen moeten innemen als je echt alle andere opties hebt geprobeerd. De pillen hebben vele bijwerkingen; dus zelfs als je snel moet afvallen is dit niet de beste oplossing. De pillen zijn schadelijk voor de nieren omdat je er erg veel van moet innemen om snel af te slanken. En dan is er ook nog steeds kans op onbekende bijwerkingen.

Bariatrische chirurgie
Een operatie ondergaan om gewicht kwijt te raken is een zeer radicale maatregel. Het is wel effectief en het resultaat kan permanent zijn. Het is alleen succesvol als je na de operatie je dieet en levenstijl radicaal omgooit. Bariatrische chirurgie, het operatief behandelen van overgewicht, wordt alleen toegepast bij mensen met extreem overgewicht bij wie geen van de conventionele methoden helpt. Ook mensen bij wie het overgewicht levensgevaarlijke gezondheidsklachten veroorzaakt, ondergaan bariatrische chirurgie.

Bariatrische chirurgie kan een alternatief zijn als alleen het volgen van een dieet en meer bewegen niet helpen. Het is echter een zeer radicale maatregel. Probeer er eerst zoveel mogelijk over te weten te komen en ga eens met je huisarts praten. Je huisarts kan je voorlichten over de voordelen en gevaren van de operatie.

Dit zijn allemaal radicale maatregelen, het is natuurlijk veruit het beste om op een veilige manier de kilo’s kwijt te raken. De natuurlijke manier is en blijft veel bewegen en gezond te eten. Het mag dan langzamer gaan en veel doorzettingsvermogen vragen, uiteindelijk is het veel veiliger en gezonder dan de hierboven beschreven oplossingen.

Schrijf een reactie