Afslank Artikelen

Wat zijn de voordelen van Online steungroepen

Er zijn een groeiend aantal online steungroepen. Voor veel van hen dient u een bijdrage te betalen en in ruil daarvoor krijgt u toegang tot middelen voor gewichtsverlies en een platform waar je kan communiceren met anderen. Er zijn een groot aantal voordelen verbonden aan het toetreden tot een online steungroep.

Behoefte aan ondersteuning.
Afvallen is hard werken. Het is niet gemakkelijk, het gaat met ups en downs, en er zijn dagen dat stoppen de beste optie lijkt. Als er echter iemand is om u te ondersteunen, kan het een stuk eenvoudiger worden om door te zetten.

Altijd aanwezig.
Het feit dat het een online steungroep is, betekent dat ze er altijd voor je is. Op elk moment, als je je down voelt of steun nodig hebt, kun je online gaan en iemand vinden die er voor je is. Het kan ook een goed gevoel geven om iemand anders te ondersteunen op momenten zoals deze.

Anoniem.
Hoewel het triest is om te zeggen, gaat gewichtsverlies vaak gepaard met zure gezichten, verbazing en een bepaald negatieve stigma. Het is moeilijk om aan je familie en vrienden te vertellen dat je probeert af te vallen. Er is ook de enorme druk die boven je hoofd met bterekking tot mislukking. Als je online bent kan je anoniem blijven. Dit maakt de druk minder zwaar en geeft je betere ondersteuning.

Ontmoet anderen.
Online groepen maken het ook mogelijk om andere mensen te ontmoeten die begrijpen wat je doormaakt. Dit maakt de steun die ze geven nog meer nuttig omdat ze jou begrijpen. Het kan je ook helpen om in contact te komen met mensen uit alle streken. Je kan vrienden maken!

Leren door te onderwijzen.
Ze zeggen dat de beste manier om te leren is om andere mensen iets aan te leren. Een online instelling stelt je in staat om anderen de dingen die je hebt geleerd aan te leren. Op zijn beurt kan je meer leren van hen en zelfs verder gaan en wat je leert met anderen delen.

Voordelen ten opzichte van lokale groepen.
Er bestaan ook lokale steungroepen. Veel van de grote dieetmerken zoals Weight Watchers, Jenny Craig en anderen bieden ondersteuningsgroepen aan. Hierbij ga je naar vergaderingen en ondersteun je elkaar. Maar er zijn nog voordelen aan groepen online.
Het feit dat je kan deelnemen aan een online steungroep wanneer jij dat wilt maakt het gemakkelijker. Je hoeft niet beschikbaar te zijn voor een regelmatige vergadering.
Je kunt elk moment online gaan terwijl jouw Curves groep er niet voor je zal zijn om 3uur ’s ochtends.
Je hoeft niets te maken te hebben met slanke vrouwen. Er zullen altijd magere vrouwen zijn die behoren tot steungroepen. Sommigen weten wat het is om te worstelen met gewichtsproblemen, omdat ze er vroeger zelf mee te kampen hadden. Anderen denken dat ze een gewichtsprobleem hebben.

Een online support groep kan een goede manier zijn als het gaat om het verkrijgen van ondersteuning voor gewichtsverlies. Het heeft alle voordelen van een lokale groep en nog wat extra. Dit maakt het gemakkelijker voor je. Daarbij zijn er veel keuzes!

Schrijf een reactie