Afslank Artikelen

Wilt U Ook Afslanken Zonder Chagrijnig Te Worden?

Vaak gaat een slecht humeur gepaard met een dieet, vooral als de resultaten maar niet komen. Mensen neigen dan ook vaak een slecht dieet te kiezen waar ze uiteindelijke helemaal niet van afvallen. En vaak zijn ze er halverwege toch al mee gestopt omdat ze er helemaal zat van waren. Een van de belangrijkste onderdelen van afvallen is discipline. Als u geen discipline heeft dan wordt het toch wel erg moeilijk een streng dieet vol te houden. Maar gelukkig is een ontzettend streng dieet ook niet meer nodig vandaag de dag.

Hier zijn een aantal tips die het afslanken wat makkelijker kunnen maken:

1. Eet meerdere maaltijden verspreid over de dag.
Het gaat uiteindelijk niet om de hoeveelheid voedsel dat iemand eet, maar om de kwaliteit van dat voedsel. Elke maaltijd moet in principe een aantal basis voedingsstoffen bevatten die uw lichaam nodig heeft zoals proteïnen, vetten en koolhydraten. Drie maal daags een flinke maaltijd is niet goed voor de stofwisseling is aangetoond door onderzoek. Beter is het om meerdere kleine maaltijden per dag te eten. Hierdoor kunt u een dieet ook wat makkelijker volhouden.

2. Uitgebalanceerd dieet.
Zoals hierboven is verteld zijn er bepaalde voedingsstoffen waarbuiten het lichaam niet kan. Proteïnen, vetten en koolhydraten zijn hier enkele voorbeelden van. Maar veel mensen vergeten water! Water is van absoluut levensbelang voor het lichaam en zorgt ervoor dat ‘afval’ uit het lichaam gespoeld wordt. Hoe meer water u drinkt, hoe minder trek u heeft en hoe meer u afvalt. Simpel, nietwaar?

3. Lichaamsbeweging routine
Voor veel mensen draag lichaamsbeweging nou niet bepaald bij aan het humeur. Maar het hangt er eigenlijk maar net vanaf hoe u het aanpakt. Als u maar lukraak hier en daar wat oefeningetjes doet dan kunt u erop rekenen dat uw lichaam de volgende dag ontzettend zeer doet. En dat is niet bevorderlijk voor het humeur. Maar als u het een beetje met meer beleid aanpakt, dan zult u zien dat het uiteindelijk enorm meevalt. Begint u dus voordat u daadwerkelijk gaat sporten met een ‘warm up’. Rek en strek uw lichaam en zorg dat u bekend bent met ‘warm up’ oefeningen. Wees er daarna, als u daadwerkelijk begint met sporten, bewust van of u een goede houding heeft of niet. Laat na het sporten uw lichaam geleidelijk afkoelen en zorg ervoor dat u geen koudje oploopt.

Als het u allemaal toch eventjes teveel wordt probeer dan yoga of meditatie. Hiermee kunt u weer tot uzelf komen en een diepe teug adem nemen waardoor u ontspant. Een succesvol dieet is gebaseerd op een gezond voedingspatroon in combinatie met lichaamsbeweging.

Er zijn vandaag de dag ook veel dieetpillen beschikbaar. Deze pillen kunnen nu voorkomen als het wondermiddel waarop u zit te wachten, maar let wel dat deze pillen op de lange termijn consequenties kunnen hebben voor uw lichaam. Een diëtiste of persoonlijke trainer zullen u nooit ofte nimmer dieetpillen aanraden. Als u echt wanhopig graag wilt afvallen, probeer dan eerst bovenstaande tips. U zult zien dat ze zullen werken!

Schrijf een reactie