Afslank Artikelen

Zo raak je snel je buikje kwijt

Het kan allang niet meer afgedaan worden als een rage. Het is deel van onze cultuur geworden: Iedereen wil een perfect lichaam; strak, slank en met een wasbordje. Maar met onze comfortabele levenstijl en ongezonde gewoontes blijft de wens bij velen slechts een wens. Als jij echt van je buikje af wil, geven we je hier wat tips..

Bekijk je levensstijl eens kritisch:
Vandaag de dag is een buikje meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Maaltijden laat op de avond, urenlang uitgestrekt op de bank televisie kijken, veel zoete frisdrank drinken, louter junk food eten enz. Deze levensstijl leidt tot overgewicht en een buikje. Als je daarbij ook nog eens rookt en drinkt hoeft het je niet te verbazen dat je alsmaar zwaarder wordt.
Als je dus van je buikje af wilt is het eerste wat je zou moeten doen je levensstijl veranderen. Wordt actief, ga gezonder eten, en stop met roken en drinken. Dat lukt de meeste mensen niet van de ene op de andere dag. Een goed doordacht actieplan kan helpen.

Wat kun je nu wel, en wat kun je niet eten?
We vertellen niets nieuws als we schrijven dat je eetgewoonten van grote invloed zijn op je figuur en gezondheid. Als je snel wilt afvallen zijn er een aantal producten die zo slecht zijn, dat je er direct mee zou moeten stoppen. Bijvoorbeeld witbrood, koekjes, cake en ijs. Minderen is goed, stoppen is beter.

Er moet natuurlijk wel iets voor in de plaats komen; je zult dus meer gezond voedsel zoals groenten en fruit moeten eten. Als je van vlees houdt zou je voortaan voor mager vlees zoals kip moeten kiezen. Vis is een goed alternatief. Vermijd verzadigde vetten, maar het is juist goed dat je voldoende gezonde vettten binnenkrijgt, die zitten bijvoorbeeld in amandelen en koudgeperste olijfolie.

Combineer je dit gezondere dieet met fitness, sporten of aerobics dan zul je zien dat je buikje er in 2, 3 maanden af gaat. Zeg dus nee tegen ongezond eten, zorg voor voldoende beweging en je zult zien hoe snel je dat perfecte lichaam hebt waar je van altijd van hebt gedroomd.

Houd je slaap in de gaten
Naast gezond eten en bewegen zijn er nog een aantal dingen waar je op zou kunnen letten als je snel wilt afvallen. Dehydratie en slaap zijn twee factoren die een rol spelen bij het afslankproces, maar vaak genegeerd worden. Iemand die gezond eet en veel beweegt moet er ook voor zorgen dat hij voldoende slaapt. Het is goed om elke dag op dezelfde tijd te gaan slapen. Het lichaam went aan het ritme en weet wanneer het energie moet vrijgeven en wanneer de stofwisseling het beste kan plaatsvinden. Naast voldoende slaap is het ook belangrijk voldoende te drinken. Hydrateren helpt het lichaam van het overtollig vet af te komen.

Schrijf een reactie