Afslank Artikelen

Zorg ervoor dat je niet teveel calorieën drinkt

frisdrank

Veel mensen tellen de calorieën die ze eten, maar vergeten dat ze ook al drinkende honderden calorieën per dag binnenkrijgen. Dit kan er toe leiden dat je afslankpogingen totaal in het honderd lopen. Het is heel belangrijk ook eens goed te kijken naar wat je drinkt zodat je ook daarbij de juiste keuzes kunt maken. Hoe kun je nu voorkomen dat je al drinkend teveel calorieën binnenkrijgt?

Pas op met koolzuurhoudende frisdranken

Er zijn veel mensen die dagelijks koolzuurhoudende frisdranken drinken. Koolzuurhoudende frisdranken zitten vol loze calorieën – in een glas van 250 ml zitten wel 100 calorieën

Helpt het om de light te drinken?

Hoewel de ‘diet’ of ‘light’ versies van koolzuurhoudende frisdranken minder of in het geheel geen calorieën bevatten, gelden daarvoor weer andere bezwaren. Onderzoek heeft aangetoond dat de kunstmatige zoetstoffen de bloedsuikerspiegel ontregelen omdat het lichaam insuline produceert voor suiker die het helemaal niet binnenkrijgt. Hier krijg je trek in suiker van. Wanneer je vaak last hebt van zin in zoetigheid is het beter om kunstmatige zoetstoffen zo veel mogelijk te vermijden.

Koffie en thee – het gezonde alternatief?

Koffie en thee bevatten vrijwel geen calorieën, en onderzoek suggereert dat cafeïne goed voor de lijn zou kunnen zijn. Wanneer je je koffie en thee echter niet zwart, maar met melk en suiker drinkt, moet je wel even nagaan hoeveel calorieën daar inzitten. Wanneer je bijvoorbeeld in een café een latte of een cappuccino bestelt zit daar verhoudingsgewijs weinig koffie en veel melk in. Als je er dan ook nog suiker aan toevoegt wordt een cappuccino al snel een echte calorieënbom.

Sappen

Sappen zijn over het algemeen heel gezond, maar je moet er wel op letten dat je 100% sap drinkt, allerlei vruchtencocktails of nectarvarianten zitten vaak bomvol calorieën. Lees dus altijd het etiket voor je een pak sap koopt.

Let op water!

Er zijn tegenwoordig vele soorten water met smaakjes op de markt. Je zult dus zelfs met water moeten opletten dat je niet ongewild toch nog calorieën binnenkrijgt. Wanneer je water met een smaakje, met extra vitaminen of koolzuur drinkt zul je dus toch nog de etiketten moeten lezen..

Vermijd alcohol

Hoewel af en toe een enkel glaasje niet zoveel kwaad kan is het toch goed alcohol zoveel mogelijk te vermijden Een glas alcohol bevat al snel 60 tot 100 calorieën; wanneer je mixdrankjes drinkt kom je al snel aan 250 calorieën!

Drink water.

De enige echte oplossing is gewoon puur water te drinken..Water helpt bij het proces van het afbreken en verbranden van vetten. Door water te drinken zit je eerder vol en zul je niet snel teveel eten Het zorgt er ook voor dat je dorst niet met honger verwart

Samengevat: zorg ervoor dat je niet al drinkend teveel calorieën binnenkrijgt. Er zijn veel mensen die zonder het te weten veel te veel calorieën binnenkrijgen. Wees niet een van hen!

Schrijf een reactie