De Populairste Diëten

Afslankdiëten – Welke past bij jou?

Je hebt er ongetwijfeld wel van gehoord en anders wel over gelezen – je komt ze overal tegen van tijdschriften tot kranten en van de televisie tot het internet. Het is een dankbaar onderwerp op feestjes: diëten. Er zijn waarschijnlijk honderden verschillende diëten waar je uit zou kunnen kiezen, het probleem is: welke kies je? Hoe bepaal je wat nu een goed afslankdieet voor jou zou kunnen zijn?
We hebben hier wat basisinformatie over een paar van de meest populaire dieetplannen verzameld. Hopelijk helpt dat je bij het bepalen van je keuze:

Het Atkins Dieet
Het Atkins Dieet, terecht ook wel het Dr. Atkins New Diet Revolution genoemd, werd samengesteld door de inmiddels overleden Dr. Robert Atkins. Tot op vandaag is het het meest populaire laag-carbohydraten dieet. Volgens het dieet is het niet zozeer het vet dat de gewichtstoename veroorzaakt, maar de hoeveelheid carbohydraten die je binnenkrijgt en de manier waarop het lichaam met deze carbohydraten weet om te gaan.
Dit dieet dat weinig carbohyrdraten maar veel proteïnen bevat vereist dat je geen junk food en voorbewerkt eten zoals chips, koekjes, cola en patat eet. Je kunt wel proteïne-rijk voedsel zoals hamburger, steaks en vis eten.

Het South Beach Dieet
Het South Beach Dieet is een ander dieet dat de nadruk legt op de relatie tussen carbohydraten en gewichtstoename. Het werd opgesteld door Arthur Agatston, MD. Het South Beach Diet concentreert zich op het elimineren van specifieke vormen van de inname van carbohydraten en tegelijk legt het de nadruk op het vergroten van de inname van “gezonde” vetten.
Het South Beach Dieet wordt wel voorgeschreven aan mensen met diabetes; een afname van de hoeveelheid carbohydraten die iemand binnenkrijgt vergroot de insuline weerstand en helpt het lichaam wat het binnenkrijgt beter te metaboliseren.

Het 90/10 Dieet
Het 90/10 dieet van de diëtist Joy Bauer gaat uit van de volgende premise: – je mag best “fun food” eten – wat je meestal niet mag bij andere diëten. Er is echter een maar: je mag het alleen als je voor elke 10% ongezond voedsel 90% gezond voedsel eet.
Het idee achter dit dieet is dat omdat veel diëten je verbieden te eten wat je lekker vindt, je het uiteindelijk niet volhoudt. Dit dieet staat je toe af en toe dat te eten wat je echt lekker vindt: dingen die absoluut verboden zijn bij veel andere diëten.

Het Jenny Craig Programma
Het Jenny Craig aflslankprogramma is niet zoals veel andere programma’s een eendagsvlieg. Het bestaat al meer dan 20 jaar.. Echt populair werd het pas in de laatste tijd, toen actrice Kirstie Alley, die vijftig kilo kwijtraakte met het programma, zich als de woordvoerder van het dieet opwierp. Als je dit programma volgt dien je porties voorverpakt voedsel dat door het programma verkocht wordt te eten. Daarnaast wordt je regelmatig bijgestaan door een coach.

Het 5 Factoren Dieet
Het 5 factoren dieet van de beroemde fitness-trainer Harley Pasternak gaat uit van het principe dat je vijf maaltijden per dag moet eten. Elke maaltijd moet de volgende belangrijke componenten bevatten: magere proteïnen, complexe carbohydraten, vezels, gezonde vetten en een suikervrij drankje. Het dieet is slecht 50% van het programma. De andere helft bestaat uit afslankoefeningen.

Dit is slechts heel basale informatie. Op het internet of in de bibliotheek vind je veel meer specifieke informatie over deze programma’s. Of je nu voor het Atkins Dieet, het Jenny Craig programma of wat voor dieet dan ook kiest, het is altijd heel belangrijk eerst even met je huisarts te overleggen voor je begint.

Schrijf een reactie