De Populairste Diëten

Afslanken op een gezonde manier

Meer dan de helft van alle volwassenen ter wereld is te dik of lijdt aan obesitas. Obesitas zal nog wel even een groot probleem voor de gezondheid van de wereldbevolking blijven. De meeste mensen beseffen wel dat het niet goed is te zwaar te zijn, maar ze zijn niet altijd doordrongen van de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn met overgewicht.
In feite is gezondheid niet de reden waarom de meeste mensen willen afvallen. Er goed uitzien is voor velen de belangrijkste reden. Als jij een van de miljoenen mensen met overgewicht bent, en besloten hebt er wat aan te doen, kun je hier wat tips vinden om op een gezonde manier van die overtollige kilo’s af te komen.

Bezoek je huisarts
Het belangrijkste wat je zou moet doen voor je gaat afvallen, is met je huisarts overleggen. Hij of zij kan je helpen het juiste afslankprogramma te kiezen en je vertellen wat je wel en wat je beslist niet moet doen. Je arts zal je ook kunnen adviseren over het dieet dat je beste kunt volgen.

Leg de nadruk niet op snel
De meeste mensen willen zo snel mogelijk afslanken, ze drinken afslankdrankjes, nemen supplementen, plakken afslankpleisters op hun lichaam en onderwerpen zich aan exotische behandelingen – alles om maar razendsnel af te vallen. Met deze producten val je misschien wel af maar de resultaten zijn niet permanent en vaak ook niet gezond. Sommige van deze producten kunnen zelfs een risico voor je gezondheid betekenen. Bedenk altijd dat afvallen tijd en inspanning kost. Ontspan en doe het rustig aan en met een beetje geduld heb je binnen afzienbare tijd dat gezonde lichaam dat je wilt hebben.

Blijf in beweging
Wat er ook beweerd wordt, bewegen blijft de meest effectieve afslankstrategie. Helaas hebben veel mensen geen idee hoeveel en welke oefeningen ze zouden moeten doen. Het komt er meestal op neer dat ze maar helemaal niets doen omdat ze niet de tijd hebben naar de sportschool te gaan.
Men realiseert zich niet dat het heel goed mogelijk is de oefeningen op te nemen in je alledaagse leven. Activiteiten als zwemmen, tuinieren, het huis opruimen en spelen met de kinderen – het zijn allemaal vormen van gezond bewegen.
Over oefeningen doen en gezond bewegen kan veel worden gezegd en er is dan ook heel veel over geschreven. Het is niet moeilijk om op het internet veel informatie te vinden. Er zijn veel oefeningen die specifieke lichaamsdelen aanpakken en je zult ontdekken dat veel van je dagelijkse bezigheden ook voor een oefening kunnen doorgaan. Doe je oefeningen, maar houd altijd voor ogen dat afslanken een kwestie van lange adem is. Loop jezelf niet voorbij en neem ook de tijd te ontspannen en te genieten.

Eet gezond, slim en weinig
Verbeter je eetpatroon. Maar voordat je dat doet zul je eerst wat onderzoek moeten doen naar wat nu precies een gezond eetpatroon is. Gezond eten betekent de juiste keuzes maken; leer dus over carbohydraten, glycemische indexen en dergelijke. Als je nu nog geen tijd hebt om dit soort dingen te leren kun je alvast beginnen met op je gevoel af te gaan. Eet veel fruit en groente, eet wat proteïnen en vermijd voedsel dat rijk is aan suiker en vetten. Maak het een gewoonte de etiketten te lezen.
Leer jezelf ook aan weinig te eten. Eet minder, maar eet vaker. Maak er ook een gewoonte van naar je lichaam te luisteren. Eet als je honger hebt, maar altijd met mate.
Dit zijn slechts enkele essentiële tips die je kunnen helpen te beginnen met afvallen. Het belangrijkste punt dat je zou moeten onthouden is dat je niet alleen moet willen afvallen omdat je er beter uit wil zien, maar vooral omdat het goed voor je gezondheid is.

Schrijf een reactie