De Populairste Diëten

Basisfeiten over afvallen die iedereen zou moeten kennen

Type het woord afvallen of afslanken in bij welke zoekmachine dan ook en je zult verbaasd zijn over de variatie in je zoekresultaten. Van afslankproducten, tot afslanktips, van afslankboeken tot dieeten enz, enz.; er is eindeloos veel informatie over afvallen te vinden.
Voor iemand die op zoek is naar een simpele, recht-toe-recht-aan, manier om af te vallen kan deze informatielawine irritant zijn. Hoe kun je nu bepalen wat het beste programma of dieet is als ze allemaal claimen de beste te zijn. Dus, voor je nu op de gok een e-book, afslankpleisters of dieet bestelt, is het misschien goed wat basisfeiten over afvallen door te nemen. Na het lezen van dit artikel heb je misschien al die boeken helemaal niet meer nodig.

Blijf bij de basis
Afvallen en aankomen worden bepaald door drie factoren: voeding, opgeslagen energie (vet) en de hoeveelheid beweging. Het komt bij afvallen en aankomen hier op neer: de voeding die je eet wordt of opgeslagen als energie of wordt geëlimineerd. Dus, afhankelijk van de voeding die je tot je neemt , je stofwisselingsniveau en hoeveel je beweegt zal je lichaam of de voeding opslaan of elimineren en verbranden.

Sommige mensen kunnen alles eten en toch mager bllijven, anderen merken het al als een lepel ijs eten. Je stofwisselingsnelheid, je metabolisme, bepaalt hoe snel je lichaam calorieën verbrandt. Dat is het grote verschil tussen magere en dikke mensen.

Hoe kun je gezond afvallen
De sleutel tot een gezond lichaamsgewicht ligt dus in het vinden van het juiste evenwicht tussen de drie bovengenoemde factoren. Je lichaam heeft calorieën nodig, je moet dus eten, maar tegelijkertijd zou je er voor moeten zorgen dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. De manier om dat te bereiken zonder de hele dag hongerig te zijn is gezond te eten. Laat vet en zoet voedsel staan, en kies in plaats daarvan voor fruit, groente, genoeg proteïnen, volkorenproducten en dergelijke.

De tweede belangrijke stap die je zou moeten nemen is te zorgen dat je meer gaat bewegen. Hoe je beweegt maakt niet zo heel veel uit. Alle beweging telt. Als je geen tijd voor de sportschool hebt kun je zorgen dat je meer beweegt in je alledaagse leven. Het is niet nodig elke dag een uur aaneengesloten te fitnissen, de hele dag door regelmatig vijf minuten helpt even goed. Begin dus vandaag nog met meer te wandelen, vaker de trap te nemen, de vloer een beurt te geven, de auto te wassen of met je kinderen tikkertje te spelen.

Wanneer je minder calorieën binnenkrijgt een meer beweegt verbrandt je meer vet en vergroot je je spiermassa. Dat laatste zorgt er weer voor dat je je stofwisseling verbetert wat weer helpt bij het sneller verbranden van vet. De enige echt gezonde manier van afvallen is gezond eten en veel bewegen.

Geef het niet te snel op
Op een gezonde en natuurlijke manier afvallen gaat niet snel. Geef het dus niet meteen op als het even duurt voor je resultaten ziet. Je bent ook niet van gisteren op vandaag zo zwaar geworden, verwacht dus niet dat je het omgekeerde in een weekje voor elkaar krijgt. Blijf actief en eet gezond. Zelfs als je niet direct de kilo’s er af ziet vliegen zul je toch al snel merken dat je je gezonder gaat voelen. Je begint beter adem te halen, je hebt meer energie en bent meer actief. Is dat niet veel belangrijker dan of je al een maatje minder aan kan?

Schrijf een reactie