De Populairste Diëten

Crash Dieet of Niet? Maak de Juiste Keuze

De crash diëten van tegenwoordig kunnen heel aantrekkelijk lijken, zeker na een aantal feestdagen of een vakantie waar je een aantal kilo’s bent aangekomen. Misschien komt er een belangrijke dag aanzetten voor je waar je je op je best wilt laten zien en ben je ervan onder de indruk dat die buik wel iets minder mag. Dit kunnen allemaal redenen zijn waarom een crash dieet een goede oplossing lijkt. Je moet echter wel oppassen want een crash dieet brengt een aantal gevaren met zich mee.

Voordeel Weegt Niet op Tegen Vele Nadelen
Laten we we eerlijk zijn, diep van binnen weet je dat crash diëten niet werken. Als je de inname van voedsel minimaliseert of compleet stop zet dan zal je inderdaad een aantal kilo’s afvallen. Dat is dan ook het enige voordeel dat een crash dieet te bieden heeft. Daarnaast zitten er veel nadelen aan verbonden. Omdat je met een crash dieet amper eet krijgt je lichaam te weinig voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Dit is de reden dat een crash dieet vaak vervelende gevolgen heeft en zelfs een doodsoorzaak is. De gevolgen kunnen tijdelijk zijn maar je kunt er ook de rest van je leven problemen mee hebben.

Andere Gevaren
Eén groot risico van een crash dieet is schade aan belangrijke organen in je lichaam. Als de inname van het aantal calorieën dusdanig wordt beperkt zullen de organen in je lichaam geen toegang tot de benodigde voedingsstoffen krijgen. Dit kan lijden tot nier en lever problemen en zelfs tot een hartstilstand en andere nare toestanden.
Een crash dieet kan ook met je psychologische gesteldheid spelen. Zo kan je depressief worden of kan het zo zijn dat je snel geïrriteerd bent. Als dit het geval is kan een crash dieet ook een slechte invloed hebben op je sociale leven.

Win de Strijd op een Andere Manier
Een crash dieet kan, zoals je hierboven hebt gelezen, voor veel problemen zorgen. Daarnaast is een crash dieet alleen een manier waarop je op korte termijn een aantal kilo’s mee af kunt vallen op een ongezonde manier. Vaak komen die kilo’s weer net zo hard terug. Het lijkt alsof je aardig snel wat kilo’s kwijt raakt wanneer je amper eet. Weet echter dat er in voedsel een hoop water zit. Als jij dus stopt met eten dan zal je lichaam minder water binnen krijgen en hierdoor lijkt het alsof je veel afvalt terwijl je in plaats van vet voornamelijk je lichaam uitdroogt. Daarom krijgen mensen vaak problemen met de nieren bijvoorbeeld.
Er zijn veel betere methodes om af te vallen. Lichaamsbeweging is over het algemeen de beste manier om de calorieën te verbranden. Je kan hiernaast gewoon redelijke porties eten zolang je een gebalanceerd dieet volgt dat je van alle nodige voedingsstoffen voorziet. Als je daarnaast de wat ongezondere snacks, frisdranken etc. laat staan en in plaats daarvan een stuk fruit of iets dergelijks eet dan ben je op de goede weg om af te vallen. Hiernaast is het ook belangrijk dat je je lichaam voldoende rust geeft, zeker wanneer je meer gaat bewegen.
Je zult zien dat je je een stuk fitter, gezonder en in algemeen beter voelt wanneer je af en toe een beetje gaat sporten of wandelen etc., gezond maar toch lekker eet en voldoende rust neemt. Als je dit proces met een crash dieet vergelijk waarmee je eigenlijk niks bereikt behalve een ongezonde situatie voor je lichaam, dan is de keus makkelijk. Maak de juiste keuze, laat een crash dieet links liggen.

Schrijf een reactie