De Populairste Diëten

De wonderen van kunstmatige zoetstoffen …

Zoete voedingsmiddelen zijn als hemel op aarde voor ons, de meesten van ons willen iets zoet eten na een maaltijd of gewoon om ons lichaam een beetje energie te geven. Zoetigheden kunnen vele vormen aannemen zoals gebak, snoep, frisdrank, gum, chocolade, taartjes, crèmes, stroop, repen en allerlei andere mogelijkheden. Het eten van zoetigheden wordt aanghaald als een manier om depressies te voorkomen. Er zijn studies die aantonen dat het eten van enkele snoepjes opmerkelijke effecten kan hebben op een depressie. Al deze heerlijke desserts, taartjes waarvan je gaat watertanden, lekkere snoepjes of verkoelende frisdrank zijn niet zo goed voor diëters. Ja, je hoort het goed, voor ons diëters is er geen plaats in ons hart voor snoepjes, zelfs geen klein beetje.

Dus, betekent dit dat we voor de rest van ons leven niet meer kunnen genieten van snoep en het niet meer mogen eten? Denk hierover na: snoep bevat een zeer hoog calorie-gehalte. Stel je voor dat het eten van een klein bordje romig dessert in feite hetzelfde aantal calorieën opleverde dan jouw hoofdmaaltijd. Maak je je nu zorgen hoe je kan overleven zonder een enkel snoepje te eten, denk je dat zoetigheden beter helemaal uitgeschakeld kunnen worden?

Gelukkig zijn er manieren waarop je snoep kan eten, die geen kwaad kunnen voor jouw dieet in vergelijking met echte snoep. Laten we deze kleine geheimen van zoete dromen ontdekken.

Goede zoetstoffen bij een dieet … wat zijn ze?

Blij dat kunstmatige zoetstoffen zijn uitgevonden. Kunstmatige zoetstoffen zijn een goede manier om een alternatief te creëren en zoetheid toe te voegen aan onze levensmiddelen, maar ze hebben niet dezelfde voedingswaarde. Ze maken onze gerechten of voedingsmiddelen zoet, zo nauw mogelijk te vergelijken met het originele zoetmiddel, maar we hoeven ze niet op te tellen bij de calorieën van onze voeding. We hebben het over namaakzoetstoffen, en deze zijn goed voor ons, diëters. Nu kunnen we genieten van snoep, zonder ons te verontrusten over ons gewicht!

Laat ons deze geweldige kunstmatige zoetstoffen ontdekken!

1. Saccharine – vroeger waren dit de meest populaire kunstmatige zoetstoffen die steeds beschikbaar waren voor de menselijke consumptie. Je kan ze gemakkelijk herkennen, omdat ze zijn verpakt in kleine roze zakjes, zoete N genaamd.

2. Aspartaam – dit is de meest populaire kunstmatige zoetstof tot nu toe, vanwege het feit dat zij minder nasmaak hebben in vergelijking met sacharine’s. Je kan ze vinden in blauwe pakjes.

3. Sucralose – indien er sprake is van een kunstmatige zoetstof die erg sterk op gewone suiker lijkt, dan is het deze. Het heeft een zeer gelijkaardige structuur met die van suiker, maar ons lichaam absorbeert er heel weinig van. Ook deze zoetstof is populair vanwege de lekkere smaak, net als de echte. Je vindt ze meestal in kleine gele pakjes, Splenda genaamd.

4. Acesulfaam K – deze kunstmatige zoetstof is niet zo populair als sucralose en aspartaam. Maar je vindt ze meestal in producten zoals voeding frisdrank, gebak, koekjes en andere aanverwante zaken.

5. Neotame – dit is de jongste onder de groep. Deze kunstmatige zoetstof is vrij nieuw op de markt, maar wordt hoofdzakelijk gebruikt voor frisdranken en kauwgom.

Verlang je weer naar zoetigheden? Je hoeft je geen zorgen meer te maken want er zijn kunstmatige zoetstoffen die je kunnen helpen om calorie-arme voedingsmiddelen te creëren die voldoen aan jouw zoete smaak.

Schrijf een reactie