De Populairste Diëten

Hoe kies ik het juiste afvalprogramma?

Tegenwoordig bestaan er ontelbare afvalprogramma’s, die gevolgd worden door duizenden mensen – al dan niet met succes. Het merendeel van die afvalprogramma’s is gebaseerd op één en hetzelfde principe: de combinatie van een evenwichtig en gezond dieet met een uitgekiend trainingsprogramma.

Het juiste programma kiezen
Er zijn zo veel afvalprogramma’s, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk om een programma te kiezen dat past bij je lichaam en je dagindeling. Kies niet lukraak een programma dat je buurvrouw of je vriendin ook doet. Niet elk programma is geschikt voor iedereen. Het is zaak dat je zorgvuldig kiest.

Stap voor stap
Wat ook belangrijk is, is dat je je moet realiseren dat de beste manier om af te vallen stapje voor stapje is. Kies dus niet voor een afvalprogramma waarmee je in twee weken ettelijke kilo’s kunt afvallen. Een gezond en veilig afvalprogramma streeft naar een gewichtsverlies van maximaal 300 gram per week.

Wondermiddelen bestaan niet
Realiseer je ook dat er geen wondermiddelen bestaan waarmee je zonder enige inspanning kunt afvallen. Weet ook dat je door maaltijden over te slaan en alleen maar salades te eten niet zult afvallen. Integendeel, je ontregelt er alleen maar je stofwisseling mee en loopt kans op het creëren van een jojo-effect. De enige veilige methode is het stapje voor stapje veranderen van je leef- en eetgewoontes. Op die manier kun je blijvende resultaten behalen en voorgoed slank blijven.

Probeer diëten een tijdje uit
Er zijn heel veel verschillende soorten diëten op de markt en die verschillen onderling vaak heel veel in hun aanpak. Het South Beach dieet legt bijvoorbeeld de nadruk op het eten van goede koolhydraten, terwijl het Atkins dieet juist alle koolhydraten verbiedt en veel eiwitten bevat. Je kunt deze bekende diëten een tijd lang uitproberen en kijken met welk dieet je het beste resultaat behaalt. Het kan daarbij zijn dat je een aantal diëten moet uitproberen voordat je het juiste dieet hebt gevonden.

Punten waar je op moet letten voordat je een afvalprogramma kiest:

  • Vergewis je ervan dat het afvalprogramma veilig is en geen ongewenste of schadelijke bijwerkingen heeft.
  • Een goed afvalprogramma helpt je met het verbranden van calorieën door het juiste voedsel te eten, niet door bepaalde belangrijke voedingsgroepen helemaal uit te bannen.
  • Het afvalprogramma moet ook een consistent en regelmatig trainingsschema bevatten.
  • Het afvalprogramma mag niet leiden tot extreem snel gewichtsverlies, omdat dat schadelijk is voor de gezondheid. Het programma moet gericht zijn op een langzaam maar gestadig gewichtsverlies.
  • Het afvalprogramma moet gericht zijn op het voorgoed
  • handhaven van het streefgewicht nadat dit eenmaal is bereikt.
  • Als je een betaald afvalprogramma wilt gaan volgen, onderzoek dan eerst goed wat de kosten zijn en of die redelijk zijn. Onderzoek de ervaringen van andere mensen met dit programma. Ga na of er medische geschoold personeel bij de organisatie in dienst is, of er diëtisten in dienst zijn en fitness instructeurs. Zijn er gevallen bekend van mensen die schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben ervaren met dit programma? Is er bekend met hoeveel succes mensen zijn afgevallen met dit programma? Zijn er op internet discussies en besprekingen over dit programma beschikbaar

Schrijf een reactie