De Populairste Diëten

Hoe kun je een crash dieet volgen en toch gezond blijven

Het kan voorkomen dat je in een situatie zit waarin je vlot even flink moet afvallen. Dit wordt meestal gedaan door een spoed dieet (ook wel crash dieet genoemd) te volgen. Het kan zijn dat er een speciale gelegenheid is waarvoor je een aantal kilo kwijt wilt raken. Je kunt vlot en efficiënt flink wat kilo’s kwijtraken door een crashdieet- maar wat veel mensen niet weten is dat dit ook op een gezonde manier kan.

Wat is een crash dieet?

Er zijn honderden crash diëten die je zou kunnen volgen. Een bekende manier om vlug af te vallen is door de hoeveelheid calorieën die je per dag binnenkrijgt drastisch te verminderen. Je lichaam moet dan de reservevoorraad gaan aanspreken waardoor je afvalt. Het kan echter voorkomen dat je lichaam niet genoeg calorieën binnenkrijgt om de basisfuncties in het lichaam goed uit te kunnen voeren. Op de langere termijn kan dit schadelijk zijn voor je lichaam dus het is belangrijk een goede balans te vinden in de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt.

Hoe kun je veilig afvallen met een crash dieet?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je veilig afvalt- zelfs met een crash dieet. Hieronder volgen een aantal tips die je hierbij kunnen helpen:

  • Maak het niet al te gek met je dieet. Het is inderdaad de bedoeling dat je minder calorieën binnenkrijgt, maar je moet een bepaalde ondergrens niet voorbij gaan. De dagelijkse hoeveelheid calorieën voor mannen ligt tussen de 2000 calorieën en 2500 calorieën per dag.
    Voor vrouwen ligt het tussen de 1750 calorieën en 2250 calorieën per dag. Ga niet onder de 1750 calorieën zitten want dat is erg slecht voor de gezondheid. .
  • Blijf genoeg water drinken bij je dieet. Zeker als je veel gaat sporten is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt omdat je veel zult zweten met sporten. Het wordt door specialisten aangeraden minimaal acht glazen per dag te drinken.
  • Als je een extreem crash dieet volgt is het belangrijk dat je onder controle van je huisarts blijft.

Hoe kun je snel afvallen?

Je komt helaas sneller aan dan dat je gewicht weer verliest. De beste manier om af te vallen is op een geleidelijke gezonde manier, waardoor het resultaat ook blijvend zal zijn. Blijf lichamelijk actief en drink veel water.

Schrijf een reactie