De Populairste Diëten

Misverstanden over vet verbranden

Ieder persoon die graag wat kilo’s wil afvallen komt vroeg of laat voor een teleurstelling te staan omdat het niet zo gemakkelijk gaat als dat ze dachten dat het zou gaan. Het is maar al te vaak het geval dat mensen na de eerste of tweede poging tot afvallen het bijltje er bij neergooien onder het motto van “Het lukt toch niet”. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Mensen gaan vaak de fout in door onwetendheid en onrealistische doelstellingen. Als je weet hoe het lichaam werkt en waarom je aankomt in gewicht dan is de helft van de strijd al gewonnen.

Misverstanden over lichaamsvet

  • Het grootste misverstand over lichaamsvet is dat mensen denken dat je alleen maar vet opslaat in je lichaam als je ongezond eet. De waarheid is echter dat je lichaam altijd vet opslaat, of je nu heel erg gezond eet of minder gezond eet. Dit vet komt vaak rond de buik- en maagstreek te zitten bij de mannen, en bij de vrouwen op de buik, billen en dijen.
  • Veel mensen denken ook dat het eten van veel koolhydraten het lichaam verhinderd lichaamsvet op te slaan. Dit is helaas niet waar omdat koolhydraten net zo goed omgezet kunnen worden in vet. Het is zelfs zo dat onder bepaalde omstandigheden juist koolhydraten door het lichaam omgezet worden in vet.
  • Het is simpelweg onmogelijk lichaamsvet te verliezen door alleen een dieet te volgen. Een dieet zal voorkomen dat er meer vet in het lichaam opgeslagen wordt, maar een dieet zal er niet voor zorgen dat je het vet op je dijen, billen en buik kwijtraakt. Om efficiënt vet te verbranden is het noodzakelijk aan lichaamsbeweging (sport) te doen.
  • Wat veel mensen niet weten is dat het lichaam al snel gewend raakt aan bepaalde oefeningen. Als je graag vet van je buik wilt trainen zul je continu je oefeningen moeten afwisselen omdat het anders geen effect heeft.
  • Het is eveneens een misverstand dat een te dikke buik alleen maar aangepakt kan worden met aerobic oefeningen. Het tegendeel is waar: krachttraining en weerstandstraining zijn erg effectief als het gaat om vetverbranding.

Hoe kun je van dat vet afkomen?

Als je af wilt vallen, maar vooral ook het vetgehalte in je lichaam wilt aanpakken is het belangrijk de aanpak en methodes zo afwisselend mogelijk te houden. Volg dus niet alleen een dieet, maar combineer een gezond dieet met flink wat lichaamsbeweging. Train afwisselend en pas diverse types oefeningen toe om een optimaal resultaat te behalen.

Hoe kun je een mooie strakke buik krijgen?

Je hoeft in principe niet gericht oefeningen te doen voor je buik- en maagstreek. Als je namelijk een goed dieet met een afwisselend trainingsprogramma volgt zul je in die regio net zo veel afvallen als op de rest van je lichaam.

Schrijf een reactie