De Populairste Diëten

Simpele en effectieve tips voor een platte buik

Eet minder calorieën
Het is essentieel dat je de inname van calorieën afstemt op de hoeveelheid calorieën die je dagelijks verbrandt. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt worden deze opgeslagen als vet. Als je dus veel eet zul je ook veel moeten bewegen. Als je dat niet lukt zul je dus moeten zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Eet voedsel met weinig carbohydraten
Het is belangrijk dat je goed let op wat je eet als je af wilt vallen. Voedsel dat arm is aan carbohydraten bevat minder calorieën en maakt dus minder dik. Vermijd dus voeding dat rijk is aan carbohydraten.

Vermijd vet junk food
Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van een buikje is het eten van vet gefrituurd junk food. Deze producten zitten vol calorieën en zijn heel ongezond voor het lichaam. Het is dus beter junk food te vervangen door gezonde snacks of fruit.

Eet vaker en eet minder
De meeste mensen eten een paar keer op een dag een zware maaltijd. Tussen de maaltijden zit meestal wel een uur of 7. Deze gewoonte is ongezond voor het lichaam en maakt dik. Het is veel beter om om de 4 uur een kleinere, gezonde maaltijd te nuttigen.

Drink heel veel water
Water is een natuurlijke en gezonde drank. Het beste is dat het nul calorieën bevat. Zolang je het niet overdrijft zou je kunnen stellen dat hoe meer water je drinkt des te beter het is voor het lichaam. Het helpt het lichaam afvalstoffen snel te lozen. Drink dus elke dag op z’n minst 8-10 glazen water.

Cardiovasculaire oefeningen
Het is essentieel dat je fitness oefeningen doet om van je overtollige kilo’s af te raken. Met oefeningen doen bedoelen we niet dat je persé naar de sportschool hoeft. Je kunt ook een flink stuk wandelen of joggen. Die oefeningen kun je overal en altijd doen.

Abdominale oefeningen
Deze oefeningen zijn speciaal ontworpen om van je buikje af te komen. Crunches zijn hele goede oefeningen en als je daarbij een oefenbal gebruikt is het helemaal effectief. Als je snel resultaat wilt zien zul je deze oefeningen regelmatig moeten doen.

Het dieet en de oefeningen zijn even belangrijk
Als je een platte buik wilt is het belangrijk aan beide aspecten aandacht te schenken. Als je een van de twee verwaarloost zul je niet snel resultaat zien. Beide zouden deel uit moeten maken van elk serieus afslankprogramma.

Verander je levensstijl
Als het je lukt een aantal kleine veranderingen in je levensstijl aan te brengen zul je snel goede resultaten zien. Laat de auto een keer staan, neem de trap in plaats van de lift – al deze kleine dingen helpen. Je buikje was een gevolg van je levensstijl, daar zul je dus iets aan moeten veranderen. Je zult er niet alleen beter uitzien, je zult je ook beter voelen.

Schrijf een reactie