De Populairste Diëten

Snel je zwemband verliezen – kan dat?

Een zwemband is de populaire benaming van vetlagen op de buik en rondom de taille. In het Engels wordt dit ook wel ‘spare tire’ of ‘love handles’ genoemd. Vet rondom de taille is het gevolg van overgewicht dat zich vooral rond het middel concentreert. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een verband bestaat tussen het hebben van een zwemband en gezondheidsproblemen. Je kunt er vanaf komen met een goed dieet en regelmatige training.

Oorzaken van buik- en taillevet:

  • Een ongezond dieet met veel suikers, koolhydraten en vetten en weinig voedingsstoffen.
  • De taille is de plek waar mannen het snelste vetlagen vormen als ze dikker worden.
  • Vrouwen krijgen vooral een zwemband na de menopauze.

Redenen waarom het je niet lukt je taillevet kwijt te raken:

  • Te veel stress
  • Verkeerde informatie
  • Gebrek aan ondersteuning

Vet rondom de taille leidt sneller tot gezondheidsproblemen dan ander lichaamsvet, en het is daarom belangrijk dat je er snel iets aan doet. Steek je kop niet in het zand, want dan vraag je uiteindelijk om problemen, maar los het op! Onderstaand volgen tips om snel van je taille- en buikvet af te komen.

Volg een goed dieet

Minder calorieën innemen
Als eerste moet je dagelijks minder calorieën innemen. Vermijd alle vette voedingsmiddelen en voeding die rijk is aan enkelvoudige koolhydraten. Eet meer gezond en vers voedsel dat veel vitamines en mineralen bevat. Vermijd ook alle alcohol, vooral wijn en bier, want dat bevat veel calorieën. Eet veel groenten en fruit. In vis, noten, zaden, olijfolie en visolie zit veel omega-3 en dat helpt bij het verliezen van taillevet. Vermijd kaas en rood vlees. Vermijd ook zo veel mogelijk zout, want dat houdt vocht vast. Drink veel water. Vermijd pastagerechten, aardappelen en witte rijst. In plaats daarvan kun je zilvervliesrijst eten – dat stimuleert de stofwisseling en bevat veel voedingsstoffen.

Het ontbijt niet overslaan
Sla nooit je ontbijt over, want een ontbijt brengt de stofwisseling voor de rest van de dag op gang. Men heeft ontdekt dat mensen die hun ontbijt overslaan aankomen in plaats van afvallen. Probeer bij het ontbijt vers fruit en volle graanproducten te eten. Neem geen koffiemelk of suiker in je koffie. Gebruik eventueel zoetjes als je niet zonder kunt, of laat de koffie helemaal staan en drink in plaats daarvan groene thee.

Volg een goed trainingsschema

Verander je leefstijl
Tegenwoordig brengen heel veel mensen het grootste deel van hun dag zittend door: achter het bureau, in de auto, voor de televisie, achter de computer, enzovoort. Het is een logisch gevolg dat je dan steeds meer aankomt. Verander dus als eerste je leefstijl. Loop of fiets eens wat vaker naar je werk of naar de supermarkt. Gebruik altijd de trap in plaats van de lift.

Aerobische oefeningen
Begin met het regelmatig doen van aerobische oefeningen. Dat zijn onder meer fietsen, hardlopen, wandelen, joggen, zwemmen, schaatsen, roeien, hiken, klimwand beklimmen, trimmen, rolschaatsen, enzovoort. Doe dat elke dag minstens 30 minuten. Je kunt ook gaan tennissen of squashen, lid worden van een sportclub of sportvereniging, voetballen, karate, boxen – de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

‘Trunk twisting’
Een bijzonder goede oefening is ‘trunk twisting’. Dit houdt in het draaien van je heupen vanuit het middel. Draai je heupen naar rechts en vervolgens naar links en doe dit dagelijks 100 keer. Je zult zeker snel resultaat zien.

Schrijf een reactie