De Populairste Diëten

Tips om snel buikvet te verliezen

Verander je leefstijl
Als je echt een platte buik wilt, dan is het noodzakelijk om enkele veranderingen in je leefstijl aan te brengen. Denk namelijk niet dat je dat kunt bereiken met het eten van het gebruikelijke dikmakend voedsel en daarbij wat oefeningen doen. Je zult je eetgewoontes drastisch moeten veranderen en een goed trainingsprogramma moeten volgen. Pas dan zul je dat mooie, slanke lichaam kunnen krijgen dat je zo graag wilt. Let dus goed op wat er in je buik terecht komt.

Caloriearm voedsel
Ten eerste moet je je voedsel zo uitkiezen dat het arm is aan calorieën. Hierbij moet je vooral de dikmakers vermijden, dus de voedingsmiddelen met veel vetten en suikers. Reken uit hoeveel calorieën je dagelijks binnen krijgt. Dat moet minder zijn dan het aantal calorieën dat je verbrandt. Pas dan zal je lichaam beginnen met het verbranden van de vetlagen, waaronder je buikvet.

Training en dieet
Als je denkt dat je je buikvet kwijt kunt raken met alleen trainen, heb je het mis. Als je niet tegelijkertijd een dieet volgt, zul je geen resultaten bereiken. Hetzelfde geldt voor het omgekeerde, namelijk als je alleen een dieet volgt en daarbij niet traint. Alleen de combinatie van beide leidt tot resultaten. Zowel trainen als diëten zijn daarom belangrijk.

Drink veel water
Water is één van de gezondste vloeistoffen die je kunt drinken. Als je wilt afvallen, drink dan veel water. Drink minstens acht glazen water per dag. Laat alle frisdranken, cola en vruchtensappen staan. Dat zijn echte dikmakers – ze zitten vol met suiker. Water bevat geen enkele calorie. Door veel water te drinken krijg je minder snel honger en zul je minder hoeven te eten. Bovendien helpt water om de vochthuishouding op orde te houden. Dat stimuleert de stofwisseling, want die heeft water nodig om goed te kunnen functioneren.

Groene thee
Een andere drank die goed helpt bij het afvallen is groene thee. Groene thee is rijk aan catechine, een soort polyfernol. Deze stof voorkomt en vermindert de afzetting van vetcellen in het lichaam. Daarnaast krijg je er een lagere cholesterolspiegel van. Groene thee bevat daarnaast ook nog veel antioxidanten.

Eet vezelrijk voedsel
Vezelrijk voedsel bevat over het algemeen niet alleen minder calorieën, maar is ook heel gezond. Vezel stimuleren de spijsvertering en de darmwerking. Door vezelrijk voedsel te eten voel je je sneller en langer verzadigd. Om een platte buik te krijgen, moet je minstens 25 gram vezels per dag eten. Dat kun je doen door veel groenten, fruit en volle graanproducten te eten.

Eet magere eiwitten
Ook magere eiwitten stimuleren het verlies van buikvet. Die stimuleren namelijk de stofwisseling, waardoor je gemakkelijker vet verliest. Magere eiwitten zitten in voedingsmiddelen met weinig vet, bijvoorbeeld mager vlees, kip of magere zuivelproducten. Als je namelijk vet eet, krijg je enorm veel calorieën binnen. Het lichaam heeft eiwitten nodig op opbouw en herstel van spieren, cellen en weefsels.

Schrijf een reactie