De Populairste Diëten

Vetarme taartrecepten

Gebak bevat meestal heel veel calorieën, maar niet altijd. In dit artikel geven we je enkele recepten voor taarten met weinig vet en weinig calorieën.

Heerlijke taarten met weinig calorieën

Voor deze taart maken we gebruiken van filodeeg. Dat is heel dun deeg, dat je in lapjes of rollen bij de Marokkaanse slager of bakker kunt kopen. Het bevat weinig vet en is voedzaam bovendien. Andere deegsoorten, bijvoorbeeld voor loempia’s, zijn iets dikker en kun je bij de meeste supermarkten in het vriesvak vinden.

Vetarme pompoentaart

Ingrediënten
6 vellen filodeeg, die je eerst bevochtigd hebt
vetarme vetspray of olijfolie
¾ kop honing of rietsuiker
½ theelepel zeezout
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel gemalen kruidnagelen
½ kop eiververvanger of het wit van 4 eieren
500 gr puree van gekookte pompoen
350 gr halfvolle of magere koffiemelk

1.Verwarm de oven voor op 175  C.
2.Snij het filodeeg op de juiste maat en leg het op bakpapier.
3.Leg er een vochtige theedoek overheen om uitdrogen te voorkomen.
4.Neem een taartvorm en vet die in met de vetspray of olijfolie.
5.Leg er een vel filodeeg in en vet dat in met de vetspray of olijfolie.
6.Herhaal dit totdat de hele bodem van de taartvorm met filodeeg is bedekt.
7.Maak vervolgens met filodeeg de opstaande randen van de taart.
8.Leg een gewicht op de taart en bak deze in 10 minuten goudbruin.
9.Meng alle droge ingrediënten in een kom.
10.Klop het eiwit of de eivervanger door de pompoenpuree.
11.Meng hier de koffiemelk doorheen en mix dit goed.
12.Voeg de kruiden, het zout en de honing of suiker toe.
13.Giet dit mengsel in de gebakken taart en zet dit een uur in de oven.

Nog een pompoentaart met weinig calorieën:

Vetarme koude pompoentaart zonder deeg en zonder bakken

Ingrediënten:
¼ kop water
twee vellen gelatine zonder smaak van 30 gr
olijfolie of vetarme vetspray
2 koppen halfvolle of magere koffiemelk
¾ kop honing of rietsuiker
¾ kop honing of rietsuiker
½ theelepel zeezout
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel gemalen kruidnagelen
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel vanille-extract
500 gr puree van gekookte pompoen

1.Bespuit of bestrijk de taartvorm met de vetspray of de olijfolie.
2.Dompel de gelatine in een kom met water en laat dit 5 minuten inweken.
3.Breng in een pannetje 1 kop koffiemelk aan de kook.
4.Haal dit van het vuur en voeg langzaam de gelatine toe.
5.Voeg de rest van de koffiemelk toe, vervolgens de rietsuiker of honing, de pompoenpuree en alle overige ingrediënten.
6.Giet het mengsel in de taartvorm en laat dit minstens 2 uur in de koelkast staan.

Smakelijk eten met deze vetarme taarten!