De Populairste Diëten

Waarom niet iedereen op dezelfde manier kan afvallen

Het belangrijkste doel van dit artikel is mensen bewust te maken dat er vele manieren zijn om af te vallen. Het is ongetwijfeld een geweldig moment als je afslankcoach op een dag tegen je zegt: “Gefeliciteerd, je bent voldoende gewicht kwijt”. Meestal associeer je “kwijt” met iets negatiefs; je bent geld kwijt, tijd kwijt of iets anders. Leuk is het zelden. Nu wel: je bent iets kwijt dat je leven negatief beïnvloedde.

Eetgewoontes
Mensen die willen afslanken kunnen kiezen uit talloze verschillende dieeten. De keuze voor het juiste dieet is belangrijker dan veel mensen beseffen. Niet elk dieet past bij elke stofwisseling. Veel afslankcoaches maken dezelfde fout als ze een dieet dat effectief bij de een ook automatisch aan een ander voorschrijven. Iedereen heeft een andere fysiologie en een andere stofwisseling. Een dieet kan alleen effectief zijn als het de stofwisseling versnelt.

Rol van de genetica
Sommigen mensen hebben baat gevonden bij middelen die erfelijke factoren aanpakken. Het is mogelijk zo in korte tijd veel gewicht te verliezen. Deze methode is geliefd bij professionele body builders. Als je hun persoonlijke verhalen leest zul je merken dat ze de methode niet alleen toepassen om hun spieren op te bouwen, maar ook om lichaamsvet te reduceren Het versnelt de stofwisseling en daardoor verbrandt het lichaam meer vet.

Mythen en misvattingen:
Er doen nogal wat mythen en misvattingen over afslanken de ronde. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die wanneer ze er achter komen dat ze een langzame stofwisseling hebben, de moed opgeven. Als je geen snelle stofwisseling hebt kun je er immers niks aan doen dat je te dik bent. Dat is een mythe. Ook als je een langzame stofwisseling hebt kun je afvallen. De genetische methode zoals hierboven besproken is een heel effectieve manier om toch iets aan je overgewicht te doen.

Verwacht geen wonderen.
Als je denkt dat je door wat dieetpillen en het nieuwste trendy dieet binnen de korste tijd kunt afslanken heb je het mis. Er zal altijd hard gewerkt moeten worden. Stel een fitness schema op dat past by jouw fysiologie en ga ermee door ook als je je streefgewicht bereikt hebt. Wanneer je dat niet doet loop je het risico dat de kilo’s er zo weer aanzitten en je alles voor niets hebt gedaan.

Conclusie:
De conclusie is duidelijk: de genetische methode kan een heel effectieve manier zijn om af te vallen. Door een snellere stofwisseling kun je fitter en gezonder worden. Het is een goed idee om meerdere afslankmethoden te proberen, en uit de beste elementen jouw methode samen te stellen. Probeer verschillende dieeten, verschillende vormen van cardio en fitness. Een combinatie van het juiste dieet en de juiste oefeningen is de meest effectieve manier om snel gewicht te verliezen. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met het samenstellen van je eigen dieet en oefenprogramma.

Schrijf een reactie